Publicitat
Vallès

Aragonès s’obre a estudiar les propostes de l’Arc Metropolità sobre les restriccions per la sequera

L’associació reclama que autoritzi l’ús de piscines públiques i de fonts com a refugis climàtics

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha obert a parlar sobre “mesures concretes” com la demanda de diversos ajuntaments de l’Arc Metropolità perquè no es prohibeixi omplir piscines municipals per la sequera. “Ho parlarem i veurem quins marges hi ha”, ha dit en una entrevista a ‘Ser Catalunya’.

D’altra banda, ha explicat que el Govern “reforçarà” les subvencions als ajuntaments per millorar la xarxa i “evitar pèrdues” en l’aigua baixa, que és competència dels municipis. D’altra banda, ha reivindicat que en els dos últims anys hi ha hagut un “increment substancial” de les inversions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i ha apuntat que des del 2010 al 2017 el nivell inversor va ser “molt baix”.

Aragonès ha convocat per a aquest divendres una cimera de partits sobre la sequera davant la situació “molt complexa”. El president ha assegurat que es farà tot el que estigui a les seves mans per evitar “restriccions” d’aigua domèstica i ha apuntat que les inversions del futur permetran tenir “més capacitat de resistència” davant d’episodis de sequera.

L’Arc Metropolità demana a la Generalitat que modifiqui el decret de sequera

Publicitat
Comentaris
To Top