CASTELLAR

El Parc de Bombers Voluntaris de Castellar incorpora un nou camió

El vehicle suposarà un reforç de cara a la temporada d’alt risc d’incendis

El Parc de Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès disposa des de la setmana passada d’un nou camió que s’ha incorporat recentment a la flota habitual. El vehicle suposarà un reforç de cara a la temporada d’alt risc d’incendis. Es tracta d’un camió dotat de l’última tecnologia per maximitzar els recursos i la seva eficiència, entre d’altres amb mapes complets que es complementats amb informació meteorològica.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, va ser present en un acte al Parc de Bombers en què es va reconèixer la tasca de compromís amb la ciutadania del cos de Bombers Voluntaris de la vila i, específicament, una intervenció de salvament que es va dur a terme el 2020.

Obertura diària del parc de bombers en temporada d’estiu

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha fet arribar a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments una carta per reclamar la inclusió del Parc de Bombers Voluntaris castellarenc a la campanya forestal d’estiu per garantir que estigui obert tots els dies.

La carta també deixa constància que el 83% del terme municipal és zona forestal i agrícola, i que el 30% del municipi forma part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, de manera que el risc d’incendi durant l’estiu és molt elevat. A més, també s’informa que els darrers dies s’han produït dos petits incendis en matolls que s’han pogut resoldre ràpidament, principalment gràcies a les tasques de prevenció i a la intervenció del Parc de Bombers Voluntaris.

Tot i que en els darrers anys no s’han registrat incidents importants, i els que van registrar es van poder solucionar amb rapidesa, l’alcalde considera que cal garantir l’obertura del parc de Castellar tots els dies durant la propera campanya forestal ja que, en cas contrari, “incorreríem en una greu imprudència que podríem acabar lamentant”.

Comentaris
To Top