Ciutat

Operació tornada amb mesures especials a les carreteres catalanes

L’AP-7 tornarà a ser la via que concentrarà més mobilitat i desplaçaments

Més de la meitat dels sabadellencs que van marxar de pont ja han tornat a casa a primera hora de la tarda d’aquest dilluns. En total, uns 430.000 vehicles han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona aquest dilluns a les 16.30 hores, segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Així, les carreteres catalanes ja han assumit el 71,7% dels trajectes previstos en l’operació tornada de Setmana Santa, que es tancarà aquesta mitjanit.

Així, falten 170.000 vehicles més per tornar a la rodalia de la capital catalana, dels 600.000 desplaçaments previstos per les vacances de Pasqua. La via més afectada ha tornat a ser l’AP-7, per bé que a primera hora de la tarda el punt més intens eren 6,5 quilòmetres de circulació amb retencions a Santa Margarida i els Monjos (Garraf), 3,5 a Castellbisbal (Vallès Occidental) i 3 a Banyeres del Penedès (Baix Penedès), tots tres en sentit nord.

Les incidències durant la jornada

Al matí, l’N-340 també ha registrat moments de complicació, amb cues de fins a 10 quilòmetres al voltant de la Pobla de Montornès (Tarragonès). A primera hora de la tarda hi havia 2 quilòmetres de circulació amb retencions a Castellet i la Gornal (Alt Penedès).

El dilluns ha començat amb un accident a l’AP-7 al Vendrell en sentit Barcelona, que ha obligat a tallar un carril i ha provocat congestions. A l’eix transversal un camió avariat ha obligat a tallar un carril i alentir la circulació al tram entre Arbúcies i Lleida.

Mesures especials

Per minimitzar les possibles retencions que es puguin registrar, el Servei Català de Trànsit ha implantat mesures especials en 200 quilòmetres de circulació. Fins aquesta mitjanit, hi ha carrils addicionals en sentit contrari a l’habitual entre Montornès i Sant Celoni i també entre Vilafranca i Molins de Rei. A banda, hi ha un carril addicional a la C-32 entre Montgat i Sant Andreu de Llavaneres.

A més, entre 15.00 i 22.00 hores estarà en marxa el límit de velocitat a 100 quilòmetres per hora entre Martorell i Gelida en sentit Barcelona. D’altra banda, els camions no poden circular per l’autopista entre les deu de matí i les deu del vespre.

El Dilluns de Pasqua s’acostumen a registrar cues quilomètriques a Catalunya a causa de la mobilitat de retorn de les vacances de Setmana Santa. De fet, l’any 2022 a les 14.00 hores es van acumular 125 quilòmetres de retencions al conjunt de la xarxa viària.

Comentaris
To Top