Ciutat

Ciutadans denuncia que el Govern municipal ha anunciat obres en precampanya

La llei electoral no permet que s’inaugurin obres en aquest període

Ciutadans Sabadell (Cs) denuncia “l’ús partidista” que el Govern liderat per Marta Farrés està fent de la Junta de Govern Local. La formació taronja afirma en un comunicat que, en període preelectoral, la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) prohibeix la inauguració d’obres o projectes d’obres, un fet que l’executiu local ha obviat amb l’anunci de les obres a la plaça dels Avis i Àvies de la Creu Alta, la millora de les escales mecàniques de Torre Romeu o el nou magatzem per a la policia a l’edifici de Can Marcet.

El grup municipal remarca que es tracta d’iniciatives necessàries per a la ciutat, però critica el moment en què s’han anunciat. L’alcaldable i diputat de la formació, Joan García, assenyala que “el PSC ha tingut quatre anys per fer-los, i és just ara a les portes de la campanya quan els impulsa, amb un clar objectiu d’obtenir rèdits electorals”. Així mateix, sosté que el Govern ha planificat amb anterioritat obres per ser acabades ja en precampanya.

D’aquesta manera, Cs Sabadell defensa que les institucions públiques com l’Ajuntament i la Junta de Govern local han d’estar “al servei de tots els ciutadans”, i en cap cas “ser utilitzades per fer campanya i tapar els forats que s’han generat durant els quatre anys de mandat”.

“No és partidisme”

Fonts municipals, per la seva part, subratllen que anunciar obres forma part de l’exercici de transparència que ha de fer un consistori. Remarquen que la Junta té diverses competències delegades per l’alcaldessa, i que aquest òrgan de govern aprovi els procediments administratius “no és partidisme, és complir amb les pròpies obligacions”. Les mateixes fonts recorden que en període electoral no es poden inaugurar obres, però sí licitar-les, adjudicar-les, iniciar-les o finalitzar-les.

Comentaris
To Top