CASTELLAR

Sentit adeu a Joan Elvira, referent de la salut a Castellar

Era l’actual cap d’unitat de salut, a més de treballador municipal des de l’any 1990

Acte d'homenatge a Joan Elvira a Castellar | Quim Pascual

Castellar del Vallès ha homenatjat aquest dimecres la figura de Joan Elvira, que va morir aquest cap de setmana de manera sobtada als 64 anys. Elvira era l’actual cap d’unitat de salut, a més de treballador municipal des de l’any 1990 i un psicòleg reconegut de la localitat vallesana. La notícia ha provocat les reaccions des dels diversos sectors de la societat castellarenca, que han lamentat la seva pèrdua.

Amb l’objectiu de retre tribut a la seva figura, aquest dimecres ha tingut lloc un acte de comiat a l’Auditori del municipi, amb treballadors municipals de l’Ajuntament i el CAP, a més d’altres entitats de la vila que han estat al costat de familiars i amics. “Una gran pèrdua. Un gran professional. Un referent del municipi en l’àmbit dels serveis socials i la salut comunitària. El trobarem a faltar”, expressava l’alcalde castellarenc, Ignasi Giménez, a través de les xarxes socials.

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha dedicat unes paraules a Joan Elvira

Aquest dimecres, Giménez ha reconegut la seva figura i trajectòria, destacant la seva “visió estratègica” i la promoció d’una gran quantitat de material divulgatiu, fomentant la implicació de tots els treballadors. “El llistat és inacabable”, ha expressat l’alcalde, que ha agraït el seu compromís amb la vila i la seva gent.

Durant la seva trajectòria, Elvira va impulsar com a tècnic els primers programes municipals de salut i sociosanitaris, amb múltplies iniciatives en l’àmbit dels serveis socials i de la salut comunitària engegades conjuntament amb altres institucions, entitats i professionals. A més, va promoure la creació del consell municipal sociosanitari, òrgan de participació que integra professionals i entitats d’aquests àmbits.

Entre els seus darrers projectes com a responsable tècnic destaquen el de la prescripció social, que ha rebut diversos reconeixements. Dins d’aquest catàleg va impulsar activitats en l’àmbit de la salut emocional com els banys de boscos i els itineraris Camina i fes salut que surten cada dimecres del CAP.

Acte d’homenatge a Joan Elvira a Castellar | Quim Pascual

Comentaris
To Top