Diners

El gegant Ecopel adquireix el 32% de Silmatex SL: “Obrirem mercat als EUA”

L’empresa està especialitzada en teixits tècnics ecològics / cedida

L’empresa Silmatex SL, amb seu a Polinyà, especialitzada en teixits tècnics ecològics, ha estat adquirida en un 32% de les seves participacions pel gegant tèxtil francès Ecopel. Amb aquesta operació, l’empresa fundada el 2010 espera que “ens aporti una empenta tecnològica i sostenible necessària per al creixement de l’empresa, que ens hauria de fer incrementar un 40% la facturació”,  explica el CEO Ignasi Sans.

En el darrer exercici, l’empresa tèxtil va facturar més de 2 milions d’euros i preveu arribar a la vintena de treballadors –en l’actualitat, 14– d’aquí a tres anys.

Aquesta adquisició s’emmarca en el projecte d’expansió mundial d’Ecopel, amb pròximes adquisicions a Itàlia i als Estats Units, on en un futur pròxim Silmatex SL confia a poder fer el desembarcament en el continent americà: “En el mercat asiàtic es comercialitzarà sota el seu nom –Ecopel– però abans del 2028 tindrem una oficina de representació als Estats Units, on comercialitzarem amb Silmatex SL”, assegura.

Amb la compra de Silmatex SL, Ecopel, que compta amb 2.000 treballadors i oficines a París, Tòquio i Londres, vol deslocalitzar en un 20% la producció de les seves fàbriques xineses i situar-les a Europa. Silmatex SL proveeix els seus clients d’estoc immediat amb un amb màxims de vint mil metres lineals, mentre que Ecopel treballa amb produccions programades a partir dels vint mil metres: “Amb aquesta unió els clients troben en l’acoblament un proveïdor de confiança per a qualsevol volum de comanda”, assegura Sans.

Comentaris
To Top