Ciutat

La cohesió social i l’habitatge, entre els reptes de la FAVS pel proper govern de Sabadell

Gent passejant per la Rambla de Sabadell / AINA TORRES
Gent passejant per la Rambla de Sabadell / AINA TORRES

La Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) ha presentat aquest dimecres a la seva seu els reptes que creu que haurà d’afrontar el proper govern de la ciutat, fruit de les eleccions municipals del 28 de maig.

En el primer àmbit, de les persones, la FAVS creu que la cohesió social és un aspecte primordial a abordar. El president de la federació, Manuel Navas, assegura que “la nostra societat cada vegada és més plural i mestissa en tots els sentits, un fet que s’ha d’acceptar per entendre que, o aprenem a conviure o s’acabaran configurant guetos impermeables”. Pel què fa a les persones, també es destaca la necessitat de construir habitatge social, amb especial èmfasi en facilitar l’emancipació juvenil i els habitatges assistits per a les persones grans.

La llista de reptes la continuen els barris. En matèria de salut, la FAVS reclama “aturar les retallades” com la concentració pediàtrica per “posar fre a la degradació del servei i salvar la sanitat pública”. També l’àmbit de barris, la FAVS reclama que el desembre d’enguany estigui fet el cens d’amiant a la ciutat per procedir el més ràpid possible a la seva retirada.

En el cas de l’educació, tot i que es reconeix que les competències són de la Generalitat -com en altres casos com l’anhelada residència pública-, la federació insisteix que a l’Ajuntament que “vetlli perquè es construeixin els equipaments que necessita la ciutat” i s’acabi amb els barracons. Determinar les necessitats de neteja, policia de barri i que s’apliqui la nova ordenança de civisme són algunes de les altres propostes. El representant de l’Associació de Veïns de la Creu Alta Jordi Torguet ha reclamat “no fem titulars, parlem de què fem. Anem a la concreció”.

Tanca la carpeta de reptes els deures amb relació a les entitats de la ciutat. El principal reclam en aquest sentit és que es creï un cens públic de locals municipals als quals puguin optar les entitats. El president de l’Associació de Veïns de Torreguitart, Antonio Recio, ha reclamat molta més agilitat burocràtica en la gestió de les subvencions i que siguin nominatives, atenent les necessitats de cada entitat. “El monstre de la burocràcia s’està menjant les entitats, quan hauria de ser el més fàcil possible”, ha dit.

Comentaris
To Top