Ciutat

Les urgències del Taulí incorporen la intel·ligència artificial per millorar l’assistència

L’hospital Parc Taulí ha creat la Unitat Assistencial de Resolució Avançada (ARA) per millorar el servei d’Urgències amb el suport d’un programa d’intel·ligència artificial.

Aquesta nova eina permet a l’equip d’infermeria agilitzar la tria de pacients amb patologies de baixa complexitat. L’equip d’infermeria compta amb un avaluador de símptomes, que permet “prendre decisions d’una manera organitzada, ràpida i eficaç”, assegura el Taulí en un comunicat.

Una infermera de la unitat ARA d’Urgències / CEDIDA

L’eina ha estat desenvolupada per Mediktor i adaptada específicament per a aquest projecte amb col·laboració amb l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT).

El personal d’infermeria de la Unitat ARA ha rebut formació per utilitzar aquest programari. Per fer-lo servir, mitjançant preguntes orientades a cada cas particular, els professionals obtenen un llistat de possibles malalties que podran ser confirmades o descartades a través de proves complementàries. La cap d’Infermeria del Servei d’Urgències, Elisabet Vives, destaca que “aquest sistema té un alt nivell de resolució, que permet reduir el temps d’espera de l’assistència i, al mateix temps, millorar l’experiència del pacient”.

Finalment, es prescriuran els tractaments pertinents, segons els protocols definits pels mateixos professionals de l’hospital. L’àrea d’infermeria és l’encarregada de confirmar el diagnòstic final i genera l’informe assistencial. El Taulí subratlla que sempre hi ha un professional mèdic de referència disponible assignat a la unitat.

Comentaris
To Top