Oci i cultura

FOTOS | L’Animalada omple de festa la Salut abans de l’Aplec

animalada
La festa serveix de prèvia a l'Aplec / David Chao

L’associació cultural l’Animalada ha celebrat aquest diumenge les seves tradicionals celebracions. Gairebé 12 hores de música, cultura i activitats diverses entorn de la Font Nova. Una cita que es va començar a celebrar l’any 2008 i que és ja tradició abans de l’esperat Aplec.

Festa ‘familiar’

Com cada any, l’esdeveniment ha comptat amb un escenari, una barra i un seguit de paradetes. La festa, com bé explica la Tere, la presidenta de l’Animalada, busca recuperar l’antiga romeria que es feia. “Abans la festa major se celebrava per l’Aplec, moment en què els sabadellencs venien a la Salut i passaven el dia”, afegeix. La cita també permet veure les disfresses representatives d’animals que acompanyen els balls. Tot i fer-se un dia abans de l’Aplec la cita també té el seu públic: “És diferent, qui ve aquí ja sap que trobarà. És un ambient més familiar i artístic”, assegura.

La novetat

Enguany la principal novetat ha estat el mercat de dones artesanes, amb unes 10 paradetes. Algunes estan a tocar d’altres, fent que les paradistes conversin entre elles. És el cas de Gemma Julián i Marta Rodríguez. La primera fa tops de ganxet i la segona fa joies amb minerals. “Tenim coneguts que hi participen i han volgut donar suport als nostres projectes, la majoria som artistes de la zona”, expliquen. Per elles el més important és “el bon ambient” i la “promoció de les festes populars”.

Les activitats de l’Animalada s’han allargat fins ben entrada al vespre. Un petit tast de les grans celebracions que hi haurà al voltant del santuari durant l’Aplec.

Fotos David Chao

animalada

animalada

animalada

animalada

animalada

animalada

animalada

Comentaris
To Top