Diners

Neguit a la Cambra pel SurfCity i la ronda Nord

El president de la Cambra, Ramon Alberich / V. CASTILLO

Els principals agents econòmics de la ciutat demanen que no hi hagi més dilacions en el temps perquè tant la ronda Nord com la piscina d’onades siguin una realitat tan aviat com es pugui. “El SurfCity ho havíem vist com una qüestió interessant per la ciutat i ara resulta que cau. Tenim l’expectativa que es pugui reprendre i que els inversors que havien triat Sabadell no es facin enrere”, va lamentar el president de la Cambra de Comerç, Ramon Alberich.

Aquest tema, juntament amb la ronda Nord, coincidint recentment amb l’estudi del think tank Ostrom per la Cambra, on s’assegurava que permetria eliminar, com a mínim, 13.000 vehicles del centre urbà de la ciutat, són dues exigències que haurà d’afrontar el nou govern municipal. “Sabadell ha de mirar al seu entorn, tenint la limitació de la dimensió del terme, relativament petit i molt saturat. Potser hem de compensar-ho liderant la comarca”, va deixar sobre la taula, durant la trobada a la Cambra amb l’alcaldessa i candidata pel PSC a les eleccions, Marta Farrés.

Si la infraestructura viària és una prioritat, com també no perdre l’aposta dels inversors per la ciutat, amb la construcció de la piscina d’onades, la Cambra també va exigir posar fil a l’agulla amb l’entorn del riu Ripoll i del mateix curs fluvial. En paraules del president Alberich, el pròxim govern necessita la valentia per “prendre decisions, serioses i sense complexos, si no és molt difícil avançar si ens deixem arrossegar per la influència de col·lectius minoritaris que fan molt soroll, però no són representatius del sentiment de tota la ciutat”; va avisar, referint-se de manera implícita als detractors del SurfCity –Plataforma en Defensa del riu Ripoll–. Així mateix, va alertar del risc que pot suposar un episodi de fortes pluges, com el viscut dies enrere a l’Emília-Romanya, a Itàlia, on la millora de l’accessibilitat és urgent: “El riu està deixat. Correm el risc de danys per col·lapse, però això passa desapercebut per alguns col·lectius. Ens hem d’alinear per buscar complicitats, començant pels accessos i eliminar la demagògia ambiental”.

Empreses privades

Davant les peticions del teixit econòmic, amb la presència de la presidenta del Centre Metal·lúrgic, Alícia Bosch, i el Gremi de Fabricants, amb el president Esteve Gené, l’alcaldessa i candidata pel PSC a les eleccions, Marta Farrés, va defensar la importància de la ronda Nord, no només per la ciutat, assegurant que “no només és d’interès de Sabadell. Aquí estem pensant amb el polígon de Castellar del Vallès. Hem de crear sinergies amb el nostre entorn, anant plegats amb Terrassa perquè és una potència important.”

Sobre el riu Ripoll i la materialització del projecte de la piscina d’onades, Farrés va limitar-se a dir davant els presents que el SurfCity “me’l continuo creient”, mentre que davant la petició de generar-hi activitat, l’alcaldessa i candidata pel PSC va ironitzar comentant que “algú es pensa que el riu està al Pirineu i està en trama urbana. Amb les eleccions serà una manera de posar cadascú al seu lloc. Necessitem que una empresa tractora s’hi situï per començar a bellugar peces. M’imagino el Ripoll com el tram de Santa Coloma de Gramenet”, mentre va assegurar que, si torna a governar, portarà a tramitació la diversificació d’usos del Ripoll.

Sobre el patrimoni industrial present a la llera del riu, Farrés va reconèixer que l’adminsitració pública no pot fer front a la seva rehabilitació, i és per això que va avisar que “hem de buscar empreses privades”.

Comentaris
To Top