Ciutat

Veïns de Covadonga: “El barri cada cop pateix més els botellots”

Plaça de l'escorxador de Covadonga / V.C.

L’Ajuntament farà una vigilància més intensiva, tot i que no els hi consta que hi hagi més queixes a la zona

Plaça de l'escorxador de Covadonga / V.C.

“El nostre barri sembla l’after de Sabadell”, explica Irene Santos, veïna del barri de Covadonga. Es refereix als entorns del campus de la UAB, el passeig de la Revolució i la plaça de Sant Salvador, uns espais que s’han convertit, segons els veïns, en la zona calent on s’hi organitzen botellots i on també s’han produit algunes baralles.

Si bé la Policia Municipal només ha rebut dues queixes per sorolls a la zona, en concret al carrer dels Emprius, els veïns asseguren que és una constant i reclamen més vigilància policial, especialment quan cau la nit. “Hem vist baralles, grups de joves que han intentat robar d’altres, gent beguda dormint als bancs… tot plegat és alertador”, lamenta en Xavier Tena, també veí del carrer de Covadonga.

L’associació de veïns, de fet, ja ho té sobre la taula: l’entitat treballa per recollir els dies i les hores on acostumen a tenir lloc aquestes incidències i presentar una queixa formal. Els veïns temen que, ara que s’apropa el bon temps, aquesta pràctica vagi en augment.

Es farà una vigilància més intensiva

L’incivisme deixa rastre. No és només el soroll i les molèsties immediates que generen al veïnat, també la brutícia que deixa. “El passeig de la Revolució queda ple de llaunes de cervesa… un dia n’hi havia fins i tot 15”, explica una veïna del barri. En ser una zona poc concorreguda a la nit, “es fa servir el parc i el passeig per beure”.

Si bé a la Policia Municipal “no consta un augment de queixes ni una presència reiterada de festes o acumulacions de persones o consum d’alcohol”, sostenen fonts municipals, després d’aquestes queixes veïnals “es farà una vigilància més intensa a la zona”. De fet, la nova ordenança de Civisme i Convivència, que s’ha aprovat de forma inicial, permetrà sancionar posar la música alta o fer soroll a dins o fora de cases, botellots i festes al carrer, no recollir les defecacions dels gossos, deixar brutícia fora del contenidor, entre d’altres.

Comentaris
To Top