Ciutat

Descomptes per a joves que viatgin aquest estiu: consulta tots els detalls

S’aplicarà a persones d’entre 18 i 30 anys per fer viatges entre el 15 de juny i el 15 de setembre

Els joves sabadellencs que vulguin viatjar aquest estiu tenen una nova opció a la seva disposició. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha publicat dues resolucions que fixen les condicions de venda i ús dels bitllets d’autobús i tren amb descomptes de fins al 90% amb l’objectiu de facilitar als joves d’entre 18 i 30 anys, ambdós inclosos, viatjar amb transport aquest estiu, tant per Espanya com per Europa.

Per beneficiar-se de la mesura, els joves d’arreu de l’Estat nascuts entre 1993 i 2005 s’hauran de registrar al formulari de la pàgina web de Mitma per confirmar que compleixen els requisits exigits i, si escau, obtenir el codi personal i intransferible que hauran d’utilitzar per adquirir el passi Interrail i els bitllets de tren i autobús rebaixats a les webs dels respectius operadors.

El registre estarà obert des de l’1 de juny i s’haurà de fer almenys 24 hores abans d’adquirir el primer bitllet. Segons ha especificat el ministeri, els títols es podran comprar tan bon punt les empreses ultimin els canvis tecnològics necessaris.

Com ho he de fer?

Els interessats podran inscriure’s a través de certificats electrònics qualificats, com el sistema Cl@ve, o introduint el nom i cognoms (tal com consta al DNI o NIE), la data de naixement i el número del DNI, juntament amb la data de validesa, o del NIE, juntament amb el número de suport del Registre de Ciutadà de la UE i la nacionalitat.

El codi, compost pel número de DNI o el NIE i conjunt de caràcters, s’enviarà al telèfon mòbil o al correu electrònic. El codi és vàlid per a tot el període i tots els mitjans de transport inclosos.

Els descomptes

Les bonificacions s’aplicaran sobre el preu dels bitllets senzills o d’anada i tornada que tinguin data per viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre del 2023.

D’aquesta manera, les rebaixes queden així:

  • Descompte del 90% als serveis de mitjana distància convencional i en xarxa d’amplada mètrica.
  • Descompte del 50% als títols senzills d’Avant.
  • Per a serveis comercials de llarga distància o alta velocitat de tots els operadors ferroviaris: descompte del 50%, amb un màxim de 30 euros per bitllet. Descompte del 90% per a serveis d’autobús regular de competència estatal.
  • Descompte del 50% del Global Flexible d’Interrail de 10 dies en 2 mesos, quan es comercialitzi a través de Renfe. La rebaixa s’aplica sobre les tarifes oficials d’Interrail, amb les característiques de preu segons l’edat, etc.

S’estima que les rebaixes puguin beneficiar 12,5 milions de viatges realitzats per joves a tot l’Estat durant els tres mesos de vigència dels descomptes i arribar a duplicar la venda de passades d’Interrail. Les compensacions es liquidaran en funció del nombre de viatges realitzats.

Comentaris
To Top