Ciutat

CGT alerta que la prefectura de Sabadell podria tancar durant l’estiu per manca de personal

L’Ajuntament assegura que ha contactat amb la DGT per garantir que el servei pugui continuar obert

El sindicat de la CGT ha alertat que la prefectura de la DGT de Sabadell podria veure’s obligada a tancar durant l’estiu per manca de personal. En un comunicat, el sindicat ha explicat que la plantilla d’aquesta oficina, inicialment de 58 persones, s’ha anat reduint de forma progressiva fins a arribar a “una situació límit” en què hi ha un 50% de places vacants.

Segons ha revelat en el text, la previsió és que durant l’estiu només hi hagi una persona per atendre el públic i dur a terme tots els tràmits, i una altra per fer front als exàmens teòrics del carnet de conduir. Aquesta situació podria suposar la suspensió de les proves i la clausura del servei fins al mes de setembre.

Fonts municipals sostenen que des de l’Ajuntament ja s’han posat en contacte amb la Direcció General de Trànsit (DGT) per saber quina és la situació real que es viu a la prefectura de Sabadell i asseguren que es faran totes les gestions per mantenir el servei obert.

Una situació similar en altres àrees territorials

La situació, segons CGT, s’estén a altres oficines catalanes. El sindicat ha indicat que l’oficina de Barcelona, per exemple, també es troba en un punt preocupant, assegurant que la plantilla, integrada per 263 empleats, s’ha reduït un 30%.

El sindicat ha revelat que la situació podria afectar més de cinc milions d’usuaris, dos dels quals a Sabadell, no només de la província de Barcelona, sinó també de Girona, Tarragona i Lleida, ja que en aquestes zones del territori les prefectures de Trànsit també estan col·lapsades. “Els ciutadans acaben intentant agafar cita prèvia allà on poden”, ha assegurat CGT.

Les reduccions de personal estan relacionades amb les jubilacions que han tingut lloc en els darrers anys, els trasllats a altres organismes de l’administració, els concursos de trasllat i la no incorporació de nou personal.

Comentaris
To Top