Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dimecres 7 de juny del 2023 a Sabadell

La sentència contra Maties Serracant o el preu del lloguer a Sabadell, en primera plana

L’actualitat de Sabadell arriba en les últimes hores marcada per notícies molt diverses. Tribunals, urbanisme o successos, en primera plana informativa.

Un jutjat ha condemnat l’exalcalde de Sabadell Maties Serracant a quatre mesos d’inhabilitació especial i 1.800 euros de multa per la seva actuació en relació a la celebració del referèndum de l’1-O al municipi, quan ell era alcalde. En la sentència, la jutgessa resol que Serracant és autor “criminalment responsable d’un delicte de desobediència greu” i l’inhabilita per ocupar cap càrrec públic o electe, a més d’una quota diària de multa de 30 euros durant dos mesos, equivalent a 1.800 euros.

Maties Serracant, condemnat a 4 mesos d’inhabilitació pel seu paper l’1-o

L’escola Enric Cassasas és la pública més antiga de la ciutat, amb 126 anys d’història. I està ubicada en un edifici protegit d’estil modernista, obra de l’arquitecte sabadellenc Juli Batllevell, al carrer de Llobet, 77 (Centre). Però, tot i tenir aquestes condicions inigualables, l’escola té un problema difícil de resoldre amb el mateix edifici: el pati ha quedat petit per als 240 alumnes que té sumant els d’infantil i primària.

El pati al carrer que divideix escola i veïns

Sabadell va tancar el 2022 amb un nou rècord en el preu mitjà del lloguer mensual a la ciutat. En el darrer trimestre de l’any passat la mitjana es va enfilar fins als 728,86 euros, un 10% més que el mateix període del passat 2021 (662,46 €) i un 0,5% superior al trimestre anterior (725 €). Fa cinc anys –agafant de referència el 4t del 2022– el preu mitjà era de 632,85 euros.

El lloguer bat rècords a Sabadell: “Ve gent expulsada de Barcelona”

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sabadell van detenir un home de 39 anys com a presumpte autor de dos delictes d’estafa. Els policies van rebre dues denúncies -a Sabadell i la Llagosta- de dues dones que seguien un mateix patró: primer de tot, coneixen un home a través d’una pàgina web de cites. Aquest home deia ser metge amb un alt poder econòmic però que havia tingut un problema i advertia que necessitava diners en efectiu, amb la promesa que els hi retornarà ben aviat.

Detingut per estafar dues dones de Sabadell i la Llagosta que havia conegut en aplicacions de cites

El sindicat de la CGT ha alertat que la prefectura de la DGT de Sabadell podria veure’s obligada a tancar durant l’estiu per manca de personal. En un comunicat, el sindicat ha explicat que la plantilla d’aquesta oficina, inicialment de 58 persones, s’ha anat reduint de forma progressiva fins a arribar a “una situació límit” en què hi ha un 50% de places vacants.

CGT alerta que la prefectura de Sabadell podria tancar durant l’estiu per manca de personal

Comentaris
To Top