Diners

Moda sostenible amb segell sabadellenc

Dels excedents de teixits per a la fabricació de pantalons a bosses de mà exclusius. Economia circular i ‘slow fashion’ a la vegada. L’empresa sabadellenca Kleymac, amb més de tres dècades dedicada a la confecció de pantalons, i la dissenyadora gràfica i il·lustradora, Marta Dansa, formada a l’ESDi, han llençat el projecte Twolip. L’objectiu? Donar una segona vida a les teles. “Són teixits que s’havien de llençar, però ara se’ls hi dona una sortida digna”, explica el gerent de Kleymac, Marc Aguilar.

El projecte Twolip va néixer a finals d’abril, amb la confecció de la primera col·lecció de 60 bosses de mà, si bé és cert que durant la pandèmia ja s’havien arribat a fabricar 5.000 mascaretes, seguint el mateix patró de moda sostenible. “Volem optimitzar al màxim la roba, i inclús en alguns casos hi deixem el voraviu perquè volem que es vegi que ve de la tela”, afegeix l’emprenedora del projecte, Marta Dansa, mentre des de Kleymac afegeixen que “nosaltres ens encarreguem de fer la fabricació i la Marta és qui s’encarrega del disseny i de la posterior distribució”.

Les diverses teles excedents, moltes d’elles diferents, fa que el producte sigui exclusiu, de peces úniques, on difícilment es poden arribar a fabricar dues bosses de mà idèntiques. “No podem dissenyar de zero, sinó amb els recursos que tenim. I això ens obliga constantment a enginyar noves bosses de mà en funció dels excedents”, recorda Dansa.

El destinatari final són aquelles persones que creuen en la moda ètica o que busquen una peça més exclusiva, amb una especial sensibilitat per al planeta. “El producte està fet aquí, a Sabadell. Al final, són els teus veïns qui ho produeixen i reutilitzen els recursos de la ciutat”, defensa, mentre Dansa allarga la mà a noves empreses: “Si hi ha algú que té restes de roba i vol participar-hi, serà benvingut”.

REC i Estripa’m

El bateig va ser fa un mes i escaig al REC d’Igualada, amb la posada en escena de la col·lecció, i ara en l’actualitat, a la botiga sabadellenca Estripa’m. “Esperem que en un temps no molt llunyà, puguem ampliar els nostres punts de venda”.

Comentaris
To Top