Opinió

“El Diari de Sabadell ha hagut de reinventar-se”

Jordi Grané, president del CE Mercantil / Ll. Franco

(Jordi Grané, president del CE Mercantil)

Recordo que en el nostre llibre “Resiliencia. Crecer desde la adversidad” escrivíem que «el relat de la nostra història ens remet al passat per explicar el present, però mai tanca el futur». Precisament, el concepte de resiliència constitueix una metàfora emergent per descriure la voluntat d’una ciutat, d’una nació o, àdhuc, d’un diari per generar i portar a la pràctica alternatives de futur. És des d’aquesta òptica alliberadora que una ciutat en declivi com Sabadell hauria de fugir del seu inexorable destí i construir un esperançador futur.

De la mateixa manera, el Diari de Sabadell com a medi en declivi que era, ha hagut de reinventar-se per esdevenir resilient. En els darrers cinc anys, hi ha hagut la voluntat d’escapolir-se del seu destí a desaparèixer per a construir perspectives de futur. Malgrat que ens recordi Sid Vicious que no hi ha futur per a nosaltres a l’emblemàtica cançó dels Sex Pistols “Good Save de Queen”, us asseguro que només hi ha futur si un és capaç de construir-se’l.

Comentaris
To Top