Ciutat

L’estiu arriba amb força a Sabadell: màximes de 33,5ºC

/ A. TORRES

Aquest dimecres farà una setmana de l’arribada de l’estiu, temps suficient per deixar constància que ens trobem en el període de temperatures més altes. 

Des del passat dia 21, i segons dades de l’estació automàtica del Servei Meteorològic de Catalunya, Sabadell – Parc Agrari, el termòmetre s’ha enfilat diàriament per sobre els 30,7 graus, arribant ahir dilluns fins als 33,5 °C, que és la temperatura màxima més alta d’enguany. Uns registres que l’any passat van arribar més aviat del normal, coincidint amb una onada de calor a finals de maig, registrant-se 35,7 graus centígrads el 22 de maig del 2022.

Durant aquests primers dies d’estiu, la temperatura mitjana diària ha oscil·lat entre els 24 i 26,5 graus, arribant a registrar-se, la passada nit de diumenge a dilluns, la primera nit tropical, superant els 20 graus a partir de les 12 de la nit.

Arriben les pluges

Fins dimecres, la tònica continuarà sent la mateixa: temperatures d’estiu, amb màximes superiors als 30 graus i amb nits que podrien superar els 20 °C. A partir de dijous a la tarda, canvi de temps, amb l’arribada de pluges, i on divendres es podrien registrar les precipitacions més notables. Segons el model GFS, l’acumulat fins al 30 de juny seria de 30 litres a l’àrea del Vallès Occidental.

A partir del cap de setmana, es recuperaria l’estabilitat i les temperatures patirien una davallada, amb màximes previstes no superiors als 30 graus durant les hores de més calor. Fins al dia d’avui, els registres pluviomètrics del mes de juny a Sabadell han estat inferiors als 30 litres (25,7), lleugerament per sota els registrats durant el mes de maig (47,5), segons dades de l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari,  del Servei Meteorològic de Catalunya.

Comentaris
To Top