Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dilluns 26 de juny del 2023 a Sabadell

el tigre fresc festival

La celebració de Sant Joan o l’arribada del Fresc marquen les últimes hores

Toca fer balanç d’un cap de setmana molt especial a Sabadell. També per al Diari, amb la celebració dels 5 anys de la renovada capçalera. Fem un repàs a dos dies intensos, plens d’activitats a la ciutat.

La sisena edició del Fresc Festival ja és aquí. El cicle cultural de l’estiu per excel·lència a Sabadell ha aixecat el teló aquest diumenge al vespre als Jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. L’espectacle encarregat d’estrenar la cita ha estat ‘El Tigre‘.

El Fresc Festival aixeca el teló amb ‘El Tigre’

Joan Baptista Lladó i Figueras, el primer sabadellenc que va recollir materials per a la història de la premsa local, afirmava que “des de l’any 1853 al 1857, sortí a la nostra localitat un periòdic setmanal i, a vegades, dos”. Ell mateix, l’any 1904, va reconèixer que era impossible, però, precisar quins foren els primers periòdics que van aparèixer a Sabadell. Hem fet un recull cronològic de l’evolució de la premsa a la ciutat fins a l’actual Diari de Sabadell.

Diari de Sabadell des del 1853: 170 anys d’una capçalera

La nit de divendres a dissabte, la ciutat es va omplir com cada 23 de juny de llum, color i molt soroll. La revetlla de Sant Joan va deixar poques incidències a Sabadell. La major part de les actuacions es van centrar en apagar petits focs, amb una vintena de contenidors cremats.

FOTOS | Sabadell gaudeix amb la revetlla de Sant Joan

També a finals de la setmana passada es van fer públiques les notes de la selectivitat. Dos estudiants de Sabadell destaquen amb notes que freguen la perfecció. Es tracta de Joel Trapero Gallart, estudiant de l’Escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell i Quim Martínez Gonzalvo, de l’Escola Ramar 2.

Dos joves sabadellencs, al top de les notes més altes a la selectivitat

Sabadell i el Vallès han de passar pàgina en matèria d’infraestructures. La Cambra de Comerç demana als governs de l’Estat i de la Generalitat que posin fil a l’agulla a les obres pendents a la comarca. Consideren que el Vallès és una de les principals “perjudicades” del dèficit d’inversió que pateix Catalunya.

La Cambra demana més inversió a Sabadell i al Vallès

Comentaris
To Top