Diners

El Premi Creativitat 2023 recau a l’enginyeria IDP

El grup IDP, amb seu a la Torre Millenium, ha estat guardonat pels enginyers industrials de Catalunya, amb el Premi Creativitat 2023, per la redacció i la direcció d’obra del projecte de la planta industrial de fabricació de taulells de fusta de la multinacional austríaca Kronospan a Tortosa.

L’empresa dirigida per l’enginyer sabadellenc Enric Blasco ha estat l’encarregada de realitzar els serveis tècnics per desenvolupar el projecte bàsic i l’enginyeria de detall en format fast track.

Aquesta modalitat implica que el projecte es desenvolupa, en la seva fase de detall a demanda de la producció en obra i es prioritzen, per davant d’altres consideracions, els elements i instal·lacions que possibiliten el muntatge de la maquinària i equips que donaran servei a l’element clau de l’obra, la premsa.

Més de 350 milions d’euros

La planta industrial de fabricació de panells de fusta de Kronospan (líder mundial del sector, avui en dia amb dues plantes operatives a l’Estat espanyol) a Tortosa, se situa com el projecte industrial més gran que s’ha desenvolupat a Catalunya durant el 2022, amb més de 350 milions d’inversió i més de 100.000 m² de superfície. A més, aquest projecte ha comptat amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, en considerar-se un projecte estratègic. La multinacional austríaca Kronospan és un dels principals fabricants i distribuïdors de panells a base de fusta, paers especials i decoratius, així com altres productes associats de valor agregat.

La utilització de la metodologia BIM (Building Information Modeling), juntament amb una correcta gestió documental ha estat indispensable per a la coordinació de la multitud de serveis i elements de diferents empreses que s’han integrat en el projecte. Així, disposant d’un model actualitzat i integrat, s’ha pogut realitzar d’una manera ràpida i precisa la presa de decisions, extracció de mesures i la verificació d’absències d’interferències, entre altres.

Comentaris
To Top