Oci i cultura

Rafael Álvarez ‘El Brujo’ mostra al Fresc la versió més íntima i divertida del Lazarillo

lazarillo
Rafael Álvarez 'El Brujo' durant la seva actuació / David Chao

El conegut actor Rafael Álvarez ‘El Brujo’ ha interpretat un dels seus personatges més carismàtics, El Lazarillo de Tormes, a la sessió d’aquest diumenge del Fresc Festival. Ha estat un divertit monòleg en què ha mostrat el seu talent en una versió personal de la novel·la anònima del segle XVI.

El Brujo, qui interpreta l’obra des de fa més de 30 anys, ha presentat els personatges del Lazarillo i també les seves aventures amb un estil ràpid i prosaic. Els canvis del to de veu i la música medieval han servit per marcar transicions. L’espectacle ha anat més enllà del guió tradicional, ja que Álvarez ha anat intercalant fragments de la història amb la interacció amb el públic i anècdotes personals. “Fa molts anys que interpreto al personatge, el conec tan bé que hi entro i en surto a cada moment”, ha expressat.

lazarillo

El Brujo ha captat l’atenció total del públic del Fresc / David Chao

El veterà actor ha demostrat la seva passió pel teatre. A dalt l’escenari, se l’ha vist gaudir, fins i tot rient en molts moments. La complicitat amb els espectadors ha estat total, arrencant somriures i aplaudiments durant tota la cita.

Des del primer moment, l’actor ja havia establert una connexió propera amb l’audiència, amb qui ha compartit anècdotes sobre la seva relació amb Catalunya. El Brujo ha recordat amb emoció els seus inicis professionals a La Villarroel, i especialment la seva estreta amistat amb l’inoblidable Pepe Rubianes, amb qui sempre es retroba “en somnis” quan visita Barcelona i els seus voltants.

Amb El Lazarillo el Fresc tanca la seva segona setmana. Però les funcions no s’acaben. Aquest dilluns arrenca una nova tanda d’espectacles amb Guillermota, de Jordi Prat i Coll, amb Jordi Vidal i Jordi Cornudella.

Comentaris
To Top