Diners

El Banc Sabadell guanya 564 milions d’euros el primer semestre, un 43,6% més que fa un any

Els ingressos del negoci bancari creixen un 19,4%, però cau la concessió d’hipoteques

El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, en una imatge d'arxiu / ACN

El Banc Sabadell ha tancat el primer semestre de l’any amb un benefici net atribuït de 564 milions d’euros, el que suposa un increment del 43,6% en comparació als primers sis mesos de l’any passat. Segons ha indicat l’entitat en un comunicat aquest dijous, els ingressos del negoci bancari (la suma del marge d’interessos i les comissions) s’han incrementat 19,4%, fins als 2.967 milions. Pel que fa al marge d’interessos augmenta un 29,2% i se situa en 2.270 milions d’euros, mentre que les comissions cauen un 4,4%, fins als 697 milions, en un context de menor concessió d’hipoteques. Tal com ha destacat el conseller delegat de l’entitat vallesana, César González-Bueno, el resultat mostra “els fruits” de l’estratègia aplicada pel banc.

“Avui totes les unitats de negoci estan en rendibilitat, hem establert les bases de la transformació del negoci”, ha apuntat el directiu. Per la seva part, el director financer del banc, Leopoldo Alvear, ha mostrat la seva satisfacció pel tancament del primer semestre de l’any i ha destacat la capacitat del Sabadell de generar capital de manera “orgànica”. D’altra banda, ha ressaltat la “còmoda posició de liquiditat” que té avui l’entitat que presideix Josep Oliu.

Segons ha destacat aquest dijous el Sabadell, els “actius problemàtics” presenten actualment un saldo de 6.971 milions. D’aquests, 5.888 milions són préstecs “dubtosos”. L’últim any, els actius problemàtics es redueixen vint milions, mentre que durant el trimestre la reducció és de 37 milions. Amb aquestes dades, la ràtio de morositat al tancament del juny mostra, segons l’entitat, un comportament “positiu” en la comparativa trimestral, després de situar-se al 3,50%, que compara amb el 3,52% del primer trimestre del 2023.

Cauen les hipoteques i creix el crèdit

El Banc Sabadell ha tancat el mes de juny del 2023 amb un saldo de crèdit viu de 153.834 milions d’euros, xifra que representa un 2,7% menys interanual. En termes trimestrals, però, el crèdit creix un 0,8%. Pel que fa a les hipoteques, la nova concessió se situa en 1.095 milions d’euros, un 27% menys que el mateix període de l’any anterior. Tanmateix, a escala intertrimestral s’observa una recuperació de la producció, amb un augment del 7%. Pel que fa als actius totals del grup sumen 243.453 milions d’euros, un descens del 5,4% en la comparativa interanual.

El que sí que creix de forma marcada és la nova producció de crèdit al consum, que se situa en 532 milions, el que suposa un creixement del 23% interanual i del 9% durant el trimestre. També millora l’activitat de les targetes. De fet, al tancament del juny, la facturació d’aquest ram arriba als 5.803 milions, un 5% interanual més, mentre que la facturació de TPVs puja a 13.247 milions, amb un augment del 9% comparat amb el mateix trimestre de l’any anterior.

Finalment, el Sabadell ressalta la contribució de TSB, la seva filial britànica, als comptes del grup. En aquest sentit, situa el benefici de l’entitat després d’impostos en 106 milions d’euros (105 milions de lliures). Aquest resultat es deu a l’increment del 36% al marge recurrent de l’entitat i del 13,9% al marge d’interessos.

Comentaris
To Top