SAPS ON ÉS...

Saps on és… la vaca que s’amaga en una plaça de Sabadell?

L’escultura de Camil Fàbregas va ser tallada directament al lloc del seu emplaçament

Monument de la Vaca Cega | AHS

El monument de la Vaca Cega, homenatge al poeta Joan Maragall i a l’escultor Manolo Hugué, només va estar dotze anys adossat a la paret de la Casa Duran que dona a la placeta del Pedregar de Sabadell.

L’escultura de Camil Fàbregas va ser tallada directament al lloc del seu emplaçament, en un mur extern de l’edifici renaixentista. La seva ubicació, al Centre, va encendre ràpidament el debat entre els sabadellencs, provocant l’oposició d’algunes entitats de la ciutat que demanaven un canvi d’emplaçament.

L’obra, datada de l’any 1980, és de pedra artificial i compta amb dos blocs de pedra de més de dos metres d’alçada i amplada, formant un conjunt amb una imatge monumental d’una vaca de perfil en alt relleu.

L’any 1992, després que rebés ultratges amb pintades i bretolades, el mateix Camil Fàbregas va demanar a l’alcalde Antoni Farrés que l’escultura fos retirada. Després d’anys en magatzems municipals, el 2006 es va situar al pati del primer pis de la Casa Duran, on hi ha trobat el seu recer.

La vaca de la discòrdia

Comentaris
To Top