Oci i cultura

FOTOS | Així era el Saló Imperial els anys 50 del segle passat

L’actual cinema Imperial celebra 20 anys aquest 2023. Però la història d’aquest feu dels cinèfils sabadellencs té una llarga història, ja que l’edifici actual imita l’original, el conegut Saló Imperial, encara que l’antic es va enderrocar i el nou es va fer uns quants metres més enrere per poder guanyar una plaça.

20 anys de l’Imperial, el cinema que vol fer ciutat

L’Arxiu Històric de Sabadell conserva diverses imatges que permeten conèixer com era aquest espai de Sabadell als anys 50 del segle passat i les persones que hi treballaven. Aquestes en són algunes:

Façana del Saló Imperial o cinema Imperial, a la Rambla, entre el 1945 i 1950 / Àngel Casas Sanmartí (Arxiu Històric de Sabadell – AHS)

Pati de butaques del Saló Imperial, entre els anys 1940 i 1950 / Josep Borrell (Arxiu Històric de Sabadell – AHS)

Salvador Fabrés i Paula Vila, coneguda com la Pauleta de l’Imperial, arrendataris del Cafè de l’Imperial des del 1936 fins al 1976 / Autor desconegut (Arxiu Històric de Sabadell – AHS)

Projector mecànic de pel·lícules cinematogràfiques de cel·luloide del cinema / Autor desconegut (Arxiu Històric de Sabadell – AHS)

Projectors de pel·lícules de cel·luloide del cinema Imperial, l’any 1954 / Josep Borrell (Arxiu Històric de Sabadell – AHS)

Els treballadors del cinema Imperial, entre els anys 1948 i 1950 / Autor desconegut (Arxiu Històric de Sabadell – AHS)

Comentaris
To Top