Ciutat

Marta Farrés, a les portes de la Festa Major: “Hem de fer més Sabadell que mai”

L’alcaldessa de Sabadell fa un al•legat feminista en la recepció de Festa Major: “No acceptarem més ‘machirulos’ que no ens representen”

Feminisme, canvi climàtic i treball. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha situat l’agenda del nou curs polític en l’acte de recepció institucional de la Festa Major 2023. “Hem de fer més Sabadell que mai”, ha assegurat davant d’un centenar de personalitats de la ciutat, entre les quals hi havia representants polítics, entitats socials i econòmiques i una àmplia representació dels sectors cultural i esportiu.

La recepció és una prèvia de la Festa Major. L’inici oficial serà aquest divendres amb el pregó dels artistes sabadellencs Carlos González i Natalia Revilla, coneguts per la seva participació a Eufòria (TV3).  L’acte ja forma part de la litúrgia sabadellenca i acostuma a marcar l’inici del nou curs a l’Ajuntament. Enguany s’ha convertit en la posada de llarg del segon govern de Marta Farrés, ara amb majoria absoluta.

Una de les línies a seguir és acabar amb les violències masclistes. L’alcaldessa, en una clara referència al cas Rubiales, ha assegurat que Sabadell i tot el país es troben davant d’una “onada feminista”. La majoria d’homes i de dones hem dit prou. No acceptarem més machirulos que no ens representen”, ha afirmat, tot lamentant que el petó del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol a la jugadora Jennifer Hermoso. Ha demanat que la Festa Major tingui lloc amb el “màxim respecte” i en “plena igualtat”.

Farrés ha aparegut acompanyada del regidor de Cultura, Carles de la Rosa, i dels portaveus de l’oposició: Gabriel Fernàndez (ERC), Anna Lara (Crida per Sabadell), Lluís Matas (Junts), Joan Mena (En Comú Podem), Nuria Acacio (Vox) i Cuca Santos (PP). Entre el públic, també s’han pogut veure els exalcaldes Juli Fernàndez i Maties Serracant.

Després d’un inici de discurs amb un marcat to feminista, l’alcaldessa també ha fet menció a les altes temperatures i a la falta de pluja de l’estiu, tot comprometent-se a actuar davant del canvi climàtic. ”Hem de plantar més arbres, posar més tendals, fer més refugis climàtics, combatre les plagues”, ha asseverat. “Hem d’anar més de pressa a adaptar la ciutat al canvi climàtic“, ha insistit. Farrés ha tingut unes paraules per la dona ferida per la caiguda d’un fanal en l’episodi de pluges i vent de diumenge passat.

L’alcaldessa ha marcat un tercer repte, orientat en l’ocupació. “Hem de crear riquesa i llocs de treball”, ha exposat després que el juliol es produís un augment de l’atur a la ciutat (11.053 persones desocupades, un 1% més que el juny). L’atracció d’empreses per generar feina és el desafiament que es marquen tant les entitats econòmiques com el mateix Govern municipal, que tot just comença un nou mandat.

Fotografies: Víctor Castillo

El Carlos i la Natalia, d”Eufòria’ a la Festa Major de Sabadell 2023: “Cantarem al pregó!”

Comentaris
To Top