Vallès

El ple de Sant Cugat es compromet a buscar alternatives per a construir l’escola la Mirada en cas de revés judicial

L’objectiu és garantir que es creï l’edifici el més aviat possible amb una proposta ferma sobre la taula

El ple de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s’ha compromès a construir l’edifici de l’escola la Mirada “amb la màxima celeritat possible”, per la qual cosa estudiarà “immediatament” les possibles alternatives al projecte inicial. A través d’una moció, s’ha acordat moure fitxa per tirar endavant el projecte, que el jutge va aturar a finals de 2022 de manera cautelar davant les denúncies de diverses entitats per l’impacte que asseguraven que tindria en l’entorn del bosc de Volpelleres. El consistori ja ha proposat una possible alternativa, el terreny de l’actual aparcament a tocar de l’escola.

A banda, la moció encomana als serveis jurídics municipals “la continuïtat de les gestions ja iniciades a fi i efecte d’assolir un pronunciament positiu a les pretensions formalitzades per l’ajuntament en els escrits de resposta a la demanda formulada”.

L’Adenc insta l’Ajuntament de Sant Cugat a treballar sense afectar el bosc

L’entitat ecologista Adenc insta l’Ajuntament de Sant Cugat a què comenci les actuacions que permetin construir el nou edifici de l’escola la Mirada sense afectar el bosc de Volpelleres. El jutge va aturar el projecte a finals de 2022 de manera cautelar davant les denúncies de diverses entitats per l’impacte que asseguraven que tindria en l’entorn natural, i aquest dilluns el ple va aprovar una moció en què es comprometia a tirar endavant la construcció en un actual aparcament com a pla B. “Un cop identificada una ubicació alternativa, la ubicació dintre del bosc perd tota legitimitat, ja que la seva elecció estava basada en una afirmació de l’anterior equip de govern que no hi havia alternativa”, assenyalen en un comunicat.

Comentaris
To Top