ESPORTS

L’Astralpool CN Sabadell cau a la final de la Copa Catalunya (11-12)

Laura Ester en un dels partits de la Copa Catalunya. /FCN

No ha pogut ser. L’Astralpool CN Sabadell ha caigut davant el CN Mataró a la final de la Copa Catalunya (11-12). Les amfitriones han anat per endavant al marcador en tot moment, però les de David Palma han fregat l’heroïcitat amb un tram final espectacular que ha deixat la remuntada a mig camí. El duel inicial d’una temporada que promet, de nou, màxima emoció entre els dos gegants del waterpolo femení continental s’ha saldat amb el triomf maresmenc, que suma el primer títol de la temporada.

Des de l’inici les mataronines han volgut portar el control de l’enfrontament. Aprofitant a la perfecció les superioritats, les de Dani Ballart han obert el marcador amb un gol de Sevenich i han duplicat l’avantatge a través d’Anni Espar. Malgrat que Irene González ha reduït diferències, Sílvia Avegno ha posat l’1 a 3. Abans del final del quart, Rita Keszthely ha fallat un penal que hagués obert una escletxa important al marcador. La reacció ha arribat ràpidament a l’inici del segon temps amb una anotació de Maartje Keuning, però s’ha trobat amb la resposta maresmenca novament. Els gols Clara Cambray, per partida doble, i de Cristina Nogué han repetit el primer parcial per deixar un decantat 2 a 6 al descans.

L’intent de remuntada

No ha estat fins al tercer que les de David Palma han reaccionat. Amb un parcial de 5 a 3 per a les sabadellenques s’ha obert el partit. El doblet de Bea Ortiz i els gols de Maartje Keuning, Paula Leitón i Sofia Gustini han escurçat la diferència amb un Mataró que s’ha refet i, a 4” del final del quart, ha retornat els 3 gols de distància a través d’una nova anotació de Cristina Nogué (7-10). Als darres 8′ ha buscat la remuntada amb insistència el Club. Maica García ha retallat, però Anni Espar ha respost.

A 5′ pel final, David Palma ha demanat un temps mort per buscar l’últim intent de capgirar el marcador. Un parcial de 3 a 1, amb gols de Maartje Keuning, Irene González i Bea Ortiz, ha reduït a un la diferència a un minut i mig pel final. El gol de la igualada no ha arribat i el primer títol de la temporada se’l queda el CN Mataró. L’any passat els dos conjunts es van disputar totes les competicions en joc i aquest torna a prometre emocions fortes. Avui, la primera demostració.

“Encara ens falta un puntet”

El tècnic David Palma, malgrat la derrota, va voler fer una lectura positiva. “La sensació és que ens va faltar un puntet. El Mataró jugarà la prèvia de la Champions aquest cap de setmana i es va notar que estan en una altra fase de la preparació. Vam anar a remolc tot el partit pels primers quarts on només vam fer dos gols. Al tercer i quart període li donem la volta i a la darrera jugada encara vam poder forçar els penals. Em quedo amb la bona reacció de l’equip, però això ens ha de servir d’aprenentatge per no hipotecar el partit a l’inici perquè t’obliga a un sobreesforç”, va reflexionar.

D’algra banda, va lamentar “la baixa de la Judith Forca, que estava malalta, i les exclusions a l’inici també ens van condicionar els minuts d’algunes jugadores. Tenim una plantilla una mica més curta que la temporada passada i les baixes ens limiten la rotació des de la banqueta. Tot i això, i sense fer un bon partit, vam estar a res de poder arribar als penals. Això és el més positiu que traiem del partit”.

Comentaris
To Top