Ciutat

Reprenen les obres de rehabilitació de les passarel·les del riu Ripoll

Les obres per rehabilitar les passarel·les de Cal Grau i del Molí de Fontanet, que travessen el riu Ripoll, s’han reprès. L’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya (ACA) és l’encarregada de dur a terme les obres, segons l’acord a què van arribar l’Ajuntament de Sabadell i aquest organisme autonòmic.

Els treballs es van suspendre abans de l’estiu, a l’espera de rebre els tensors que subjectaran les passarel·les. Ara com ara, s’ha confirmat que ja es disposa d’aquest material i, per tant, aquest dilluns s’han reprès les obres de muntatge. L’actuació ha començat a la passera de Cal Grau.

En aquest punt només hi haurà una afectació al trànsit de vehicles demà dijous 21 de setembre, dia en què s’habilitarà un aparcament per a vehicles i es podrà donar pas als vianants per accedir a les empreses del polígon. La resta de dies d’aquesta setmana hi haurà un carril habilitat i no tindrà cap afectació.

Per a la passarel·la del Molí Fontanet no hi haurà cap afectació important i el muntatge s’iniciarà els pròxims dies. La previsió és que els treballs acabin a finals d’octubre.

Titularitat municipal

Avui dia, la titularitat de les passarel·les recau sobre l’ACA i, per tant, les obres van a càrrec seu. El conveni, d’altra banda, estipula que, un cop finalitzi l’actuació a les dues passarel·les, aquests elements passaran a ser de titularitat municipal.

Les actuacions compten amb un pressupost d’1,05 milions d’euros i han estat adjudicades a l’empresa José Antonio Romero Polo SA. Els treballs que s’estan executant solucionaran les patologies que presenten les passarel·les.

Els dos ponts els va construir la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental, després dels aiguats del 1962 i en el marc dels treballs que es van portar a terme al riu Ripoll.

Comentaris
To Top