Diners

Joan Gabarró: “Hem d’impulsar la digitalització i la millora de processos”

El president de Gabarró Hermanos, Joan Gabarró Olivé / CEDIDA

Recentment, l’empresa Gabarró Hermanos ha afrontat un relleu generacional al capdavant de l’empresa d’arrels sabadellenques, on Joan Gabarró Olivé ha passat a ser el nou president, després de la renúncia de Ramon Gabarró Badia. “Acceptar la presidència suposa un gran repte i responsabilitat, però alhora m’omple d’orgull i satisfacció poder donar continuïtat al projecte de Gabarró: ser el primer magatzem distribuïdor de fusta i derivats de la península”, explica el màxim representant de l’empresa centenària.

Amb unes vendes de 62 milions d’euros (2022) i amb una plantilla de 179 col·laboradors, Joan Gabarró explica que sota la seva presidència, Gabarró Hermanos té diversos reptes sobre la taula, els quals afrontarà en els pròxims anys: “Hem d’impulsar la digitalització, i la millora de processos, potenciar el talent emprenedor i preparar el relleu generacional dins de l’empresa amb un pla de formació de nous candidats”.

Paral·lelament, assegura que també es “continuarà treballant” per la millora de la sostenibilitat, seguint les directrius que marca la Comissió Europea (En el 2030, la CE es compromet a reduir les emissions de CO2 en un 55%).

“Havia de fer un pas al costat”

Joan Gabarró Olivé ha agafat el testimoni del seu oncle, Ramón Gabarró Badia, qui juntament amb els seus germans Esteve i Joan, han estat els artífexs del creixement d’una empresa (a partir de la dècada dels seixanta, coincidint amb el Pla d’Estabilització, l’any 1959) que avui dia compta amb delegacions a Gavà, Benifaió, Fuenlabrada, Vitòria, Màlaga i Santiago de Compostel·la, a més de la seu central ubicada a Polinyà. “Arribar fins aquí no ha estat gens fàcil. He cregut que amb vuitanta-un anys havia de fer un pas al costat”, explica qui va ser, també, president de la Caixa d’Estalvis de Sabadell i de la Cambra de Comerç, entre altres càrrecs.

L’actual president honorífic de l’empresa assegura que, entre les diverses fites aconseguides, pren especial significat l’espai Gabarró: “És un recull d’estris fotografies i documents de la història de la família i empresa des de l’inici fins avui, que permet tenir documentada l’evolució de la família i l’empresa. Però de tot plegat, el més rellevant per mi és que vaig comprar una tartana construïda pel meu avi Esteve Gabarró Ferrar, de la primera dècada del segle XX”.

Comentaris
To Top