Ciutat

Sense peatges a l’AP-7: Brussel·les dona llum verda a la proposta de l’Estat

Vehicles fent cua al peatge de l’AP-7 a la Roca del Vallès

La CE accepta que no s’apliqui el pagament per ús en autopistes a canvi de fomentar el transport ferroviari de mercaderies

Després de diverses setmanes amb el debat sobre la taula, la Comissió Europea (CE) va dictar aquest dilluns sentència sobre la possibilitat de recuperar els peatges a l’AP-7 i a la resta de carreteres de l’Estat. Finalment, Brussel·les ha acceptat la proposta de l’Executiu espanyol i no s’aplicarà el pagament per ús en autopistes. A canvi, caldrà fomentar el transport ferroviari de mercaderies.

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital en funcions, Nadia Calviño, va celebrar la llum verda per part de Brussel·les a l’addenda del Pla de Recuperació d’Espanya. “Avui fem un pas important per posar en marxa la segona fase de pla de recuperació”, va aplaudir Calviño, que va recordar que la Comissió Europea (CE) ha desbloquejat més de 93.000 milions d’euros en ajudes directes i préstecs dels programes comunitaris. “Amb aquests recursos podrem reforçar els projectes que ja estan en marxa i culminar l’ambiciós programa d’inversions fins al 2026”, va afegir la vicepresidenta primera.

L’AP-7 va aixecar barreres el passat setembre del 2021, més de mig segle després. La desaparició dels peatges va provocar que augmentessin les retencions en alguns trams.

Enrenou sobre la implementació dels peatges a l’AP-7 durant el 2024

Comentaris
To Top