Vallès

Protecció Civil farà proves de sirenes al Vallès Occidental la setmana que ve

La prova servirà per alertar d’emergències químiques a diversos municipis

El pròxim dimecres, 18 d’octubre, Protecció Civil farà una prova del sistema de sirenes per alertar d’emergències químiques a diversos municipis del Vallès Occidental i Oriental. El simulacre, que tindrà lloc a les 11 hores, constarà de les sirenes de risc químic i les alertes al mòbil, des d’on es demanarà a la població que es confini.

La prova es farà als sectors químics de la comarca, a més del Bages, el Berguedà, Tordera, la Vall d’Aran i el Vallès Oriental. En concret, el simulacre afectarà els següents municipis: Barberà del Vallès, Canovelles, Castellgalí, les Franqueses del Vallès, Granollers, Gualba, Les, Lliçà de Vall, Parets del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Polinyà, Puig-reig, Riell i Viabrea, Sant Celoni, Sant Vicenç de Castellet, Santa Perpètua de Mogoda i Vilanova del Vallès.

Alguns d’aquests municipis no tenen cap sirena instal·lada en el seu terme municipal, però poden sentir les sirenes de municipis veïns.

La finalitat del sistema d’avisos és la d’alertar a la població situada a la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l’existència d’un accident en una indústria o instal·lació i que, en conseqüència, cal que adoptin les mesures preestablertes de confinament o evacuació (si fos necessari).

Enquesta de la prova del 18 d’octubre

Amb l’objectiu d’avaluar el funcionament de les proves d’alertes, Protecció Civil ha preparat una enquesta amb un qüestionari breu.

Pròximes proves

Protecció Civil farà una segona prova de sirenes de risc químic a la demarcació de Barcelona. Està previst que sigui el 15 de novembre de 2023 a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat i Vallès Occidental. Els municipis on s’escoltaran les sirenes són: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, Martorell, Abrera, Olesa de Montserrat i Terrassa.

Comentaris
To Top