ESPORTS

L’Astralpool CN Sabadell alça el primer títol de la temporada

Les sabadellenques han alçat la Supercopa d’Espanya a Can Llong. /Lluís Franco

Supercampiones! L’Astralpool CN Sabadell ha guanyat a l’Assolim CN Mataró a la final de la Supercopa d’Espanya (12-11) a una Finetwork Aquàtics que ha presentat un gran aspecte. Les de David Palma s’han mostrat superiors a les del Maresme sobretot en un segon període que ha marcat el camí del triomf. L’Astralpool ha aconseguit, d’aquesta manera, el seu primer títol de la temporada, l’únic que no va aconseguir a la 22-23, i es pren la seva particular revenja de la Copa Catalunya que va guanyar el Mataró fa algunes setmanes. És la dotzena Supercopa que guanya el conjunt sabadellenc en 15 edicions.

La igualtat ha estat màxima a l’inici i això s’ha plasmat en com ha costat obrir el marcador. Les porteres Laura Ester i Mariona Terré han estat les grans protagonistes d’un període que s’ha obert a dos i mig del final a través de Simone Van de Kraats. A la jugada posterior, Judith Forca ha retornat la igualtat transformant un penal i, a 20” del final, la sabadellenca ha tornat a ser protagonista posant el 2 a 2 després d’un gol de Clara Cambray. Ha estat al segon que les de David Palma han trobat el camí i han començat a obrir escletxa amb un espectacular parcial.

Parcial brutal al segon

Bea Ortiz ha posat en avantatge a l’Astralpool per primera vegada en el partit i Judith Forca, en una contra; Sofia Giustini, amb un gran xut, i Irene González, amb una vaselina, han fet distanciar-se a les sabadellenques als primers minuts del període. Això ha provocat el temps mort de Dani Ballart amb el 6 a 2 al marcador. Amb la pausa han frenat la sagnia les maresmenques i Rita Keszthely ha retallat distàncies, però la resposta del Club Natació ha estat, de nou, ferotge i Giustini i Bea Ortiz, des dels cinc metres, han tancat el quart amb el 8 a 3. L’única nota negativa de l’excel·lent part de les de David Palma han estat les dues exclusions de Judith Forca.

Emoció fins al final

El tercer quart ha estat gairebé un calc del primer i ha costat trobar la porteria rival a ambdós costats. Fins i tot Bea Ortiz ha fallat un penal. Ha estat aleshores que Keszthely ha reduït distàncies, però Sabrina Van der Sloot ha retornat l’avantatge i Maica Garcia, sobre la botzina, ha posat el 10 a 4 amb què s’ha arribat al darrer període on, de nou Garcia, ha aconseguit l’onzè sabadellenc als primers instants. Ha buscat l’heroïcitat el Mataró i ha començat a creure amb un brutal parcial. Van de Kraats, amb dues anotacions, i Keszthely han retallat l’avantatge, però Bea Ortiz ha frenat la reacció.

Anni Espar, un nou gol de Van de Kraats i Clara Cambray han donat emoció al tram final. L’intent de remuntada s’ha quedat a mig camí i, malgrat que s’han posat a un gol, les sabadellenques han defensat l’avantatge i el triomf. Demà a les 13h serà el torn de l’Astralpool CN Sabadell masculí que anirà a la piscina de l’Atlètic Barceloneta amb la intenció d’aconseguir el títol de la Supercopa. Serà el primer duel de la temporada entre els dos conjunts que la temporada passada es van disputar tots els títols nacionals.

Les reaccions

“Hem estat molt bé als tres primers quarts i, malgrat que al final, s’ha complicat més del que semblava, hem demostrat que quan volem continuem estant per sobre”, ha explicat el tècnic, David Palma després del partit. Palma també ha destacat la intensitat del seu equip. “A la Copa Catalunya vam sortir una mica adormides i avui era la nostra assignatura pendent i hem mossegat des del minut 1”, ha afirmat. El tram final ha destacat per la forta pressió del Mataró en la cerca d’acostar-se al marcador. “Quan el partit està molt decantat en una final, al darrer quart l’arbitratge permet molt més la pressió. Així ha estat com ens han retallat distància, però en cap moment hem vist perillar la Supercopa”, ha reflexionat David Palma.

L’MVP del partit ha estat per a la sabadellenca, Judith Forca, amb els seus tres gols que han desencallat l’inici. “Hem fet una molt bona defensa i crec que hem estat a un nivell altíssim malgrat que al final el resultat hagi estat curt. Estem molt contentes d’aconseguir el primer títol de la temporada”, ha explicat amb alegria. “Els tres últims minuts volíem que acabés ràpid el partit, però hem estat tranquil·les la resta de l’enfrontament i fent el nostre joc”, ha asseverat Forca. El premi a la millor portera també s’ha quedat a Can Llong i ha estat per a Laura Ester.

   

/Lluís Franco
Comentaris
To Top