Ciutat

La Plataforma Vàlua reconeix la tasca de les empreses: “La inserció laboral és la millor inclusió”

La Plataforma Vàlua, que aglutina més d’una vintena d’entitats socials de Sabadell, ha celebrat la tradicional jornada Sabadell amb Vàlua

La Plataforma Vàlua, que aglutina més d’una vintena d’entitats socials de Sabadell, ha celebrat la tradicional jornada Sabadell amb Vàlua per a reconèixer les empreses que aposten per la inserció laboral o que col·laboren amb el tercer sector. 115 empreses de Sabadell i comarca han rebut el reconeixement de la plataforma. “La inserció és la millor eina d’inclusió“, ha apuntat Joan Madaula, president de Cipo.

Un 60% de les empreses col·laboren a nivell laboral o formatiu“, han explicat des de Vàlua. Hi ha qui ofereix pràctiques laborals, contractació o col·laboracions. La plataforma, que aglutina 25 entitats sabadellenques del tercer sector, atén més 26.000 usuaris. Persones amb discapacitat intel·lectual, col·lectius vulnerables, amb problemes de salut mental, entre d’altres. Madaula ha recordat a les administracions a complir amb el 10% de contractació pública d’empreses que treballen amb colectius vulnerables i ha animat a les empreses a apostar per aquests professionals.

Glòria Canals, presidenta d’ Aura Fundació, ha animat també a les empreses a fer el salt i posa de relleu l’acompanyament i suport que les entitats fan als col·lectius vulnerables: “Sense les empreses no faríem res”, admet. També la regidora d’Acció Social, Laura Pineda, ha reconegut la feina de les empreses que contracten serveis de les entitats de vàlua o professionals. “Convido a la resta d’empreses a seguir l’exemple i unir-se a aquesta causa per fer un canvi significatiu”.

La Panxa del Bou, Deter-Oil Ecology, Hempel i Andreví Pastissers són quatre empreses que han contractat persones amb discapacitat i avalen la seva professionalitat. “La Marliena (Atendis) aporta molt, tant o més vàlida que la resta. Aporta molta cohesió d’equip”, apunten des del rocòdrom.

L’Arnau (Andi) treballa de comercial a Deter-Oil Ecology i assegura sentir-se orgullós de la seva feina. “He aconseguit molts clients”, presumeix. El seu cap ho corrobora: “Em fa il·lusió que tingui aquesta oportunitat”. O el cas del Javi (Hempel), que és auxiliar de laboratori. “M’aixeco amb ganes, els meus companys són la meva família”. El seu superior sosté que “s’adapta a tothom, ens fa fàcil la feina, i enriqueix molt amb la seva profunditat”. O la Nastia, que se sent feliç al forn on treballa.

Joan Madaula: “Empresaris, aposteu per les persones amb discapacitat!”

Comentaris
To Top