Ciutat

El Nadal centra la polèmica al ple: “Ens ho podem permetre, amb l’increment d’impostos?”

encesa llums nadal

La Crida critica al ple municipal la gestió del Nadal i reclama més transparència en els comptes

L’encesa de llums de Nadal, un dels moments més especials i que dona el tret de sortida a la festa, serà el divendres, 24 de novembre, segons han confirmat fonts municipals. Així, serà dos dies abans de la data de l’any passat. De fet, en els últims dies, els operaris ja han fet la instal·lació del cablejat per col·locar els llums. A més, alguns dels processos administratius perquè la cita sigui un èxit ja han començat. Caramels, vestuari i instal·lacions ja s’han aprovat en Junta.

La notícia ha arribat entre les crítiques de la Crida al ple municipal d’octubre, que demana unes celebracions de Nadal “transparents i responsables”, que consideren que no es pot fer “a qualsevol preu”. Unes demandes que, en forma de moció, compten amb el suport d’ERC, En Comú Podem i el PP. Oriol Rifer, des de la Crida va criticar que la festivitat es concentri al Centre i no a tots els barris. “Cal descentralitzar les celebracions, tothom té dret”, apuntava.

Oriol Rifé, de la Crida per Sabadell / V.C.

Oriol Rifé, de la Crida per Sabadell / V.C.

També demanaven, en forma de moció –a proposta dels comuns–, tenir en compte criteris mediambientals. La formació anticapitalista ha posat la lupa en la inversió de la celebració nadalenca, en un context marcat per la pujada d’impostos i taxes a la ciutat. “Ens podem permetre la inversió en Nadal atesa la situació econòmica i la pujada d’impostos?”, planteja Joan Mena, des de Sabadell en Comú Podem.

La Crida, que ha fet balanç anual dels números de Nadal els darrers anys, denuncia les dificultats que posa l’executiu local per conèixer cada partida destinada al Nadal.  Segons dades de la Crida, el Nadal va costar pràcticament un milió i demanen més transparència per accedir a aquestes dades.  El ple, però, va tombar la moció de la Crida amb els vots en contra del PSC i Junts. El govern considera que l’oposició “qüestiona la campanya” amb “arguments que no s’aguanten”.

Comentaris
To Top