Diners

Les mitjanes empreses tenen un mes per implementar el canal de denúncies

/ V. CASTILLO

D’aquí a un mes i escaig, el pròxim 1 de desembre, les empreses d’entre 50 i 249 treballadors hauran d’haver implementat un canal anònim de denúncies, en compliment de la Llei 2/2003, que regula la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

La Cambra de Comerç recorda que aquesta llei, sobre la Protecció del denunciant, afecta a totes les empreses d’entre 50 i 249 treballadors i a les administracions públiques. Així mateix, en destaca la importància de la llei pel fet que ajuda les empreses a detectar actuacions il·legals i insisteix en l’obligatorietat del seu acompliment. Les companyies que no s’adeqüin s’exposen a sancions que poden anar dels 600.000 euros, en ca d’infraccions greus, fins a 1.000.000 d’euros per a infraccions molt greus i, fins i tot, la prohibició d’obtenir subvencions o beneficis fiscals.

L’objectiu d’aquesta llei és aportar més facilitats perquè els treballadors de l’empresa, i fins i tot col·laboradors externs, comuniquin informació de manera anònima i confidencial sobre conductes que puguin ser delictes o infraccions administratives greus o molt greus. La idea és prevenir i erradicar qualsevol conducta que pugui ser una infracció penal o administrativa greu. Des de la Cambra, que ofereix un servei integral, expliquen que aquesta mesura afecta a més de 300 empreses de la demarcació.

Comentaris
To Top