AHIR I AVUI

El Forjador més famós de Castellar del Vallès

Segurament, molts castellarencs queden a la plaça del Forjador sense haver-se fixat ni tan sols en el perquè del nom de l’indret. Allà hi descansa des de l’any 1981 el Forjador, una escultura emmarcada en l’art modern, realitzada mitjançant la conjunció de petites peces de ferro de diversa forma, soldades entre elles. L’obra representa la figura d’un treballador de la forja mentre fa cops de martell damunt l’enclusa.

Plaça del Forjador, Castellar del Vallès (1977)

L’escultura dona nom a la mateixa plaça, situada a la carretera de Sabadell, entre els carrers doctor de Vergés i el doctor Pujol, i el carrer de Francesc Layret. Ubicada en el vèrtex que dóna a la carretera, és obra dels alumnes de l’antiga escola de formació professional patrocinada per l’empresa Tolrà, en el curs 1976-1977.

Des de fa més de quatre dècades, l’obra va quedar instal·lada a Castellar del Vallès en la seva ubicació actual. Amb tot, l’element icònic és una mostra de la una llarga tradició de la cultura i el treball del ferro amb nombrosos i destacats artesans forjadors de la vila.

El Forjador, a Castellar | D.S

Comentaris
To Top