Ciutat

Sabadell celebra el Nadal 2023 amb algunes novetats i talent de quilòmetre zero

Falten 45 dies per al 25 de desembre i Sabadell es comença a engalanar per viure una l’època més màgica de l’any. En els propers dies, la ciutat començarà a vestir-se amb vescs de la sort, pessebres i llums als balcons. Sabadell desplega els seus encants per celebrar el Nadal del 2023, que arriba a Sabadell amb desenes d’activitats i carregada de novetats.

“No és un Nadal de l’Ajuntament, és un Nadal de tot Sabadell”, ha expressat l’alcaldessa, Marta Farrés. Hi participen més de cent entitats de la ciutat. Però la programació traspassa les fronteres del municipi: l’any passat els espectacles van atreure 150.000 persones d’altres ciutats. “Atrau molt visitants a Sabadell i impulsa l’activitat comercial”, sosté Farrés. El Nadal a Sabadell tindrà un cost de més de 900.000 euros.

La festa s’inaugura amb l’encesa de llums, divendres, 24 de novembre, a tres ubicacions: al passeig de la Plaça Major (18 h), a la plaça del Pi (19 h),  i a la plaça de la Creu de Barberà (20 h).

Les novetats: festa a més barris i nous personatges de Nadal

Sabadell tindrà dotze festes amb el Llaminer a diferents barris, que comptaran amb la presència del Llaminer, l’encesa d’arbres decorats i tions. On? A la plaça del Primer de Maig (Can Puiggener), la plaça de la Creu Alta (la Creu Alta), el carrer del Romaní (Can Deu), el Parc del Nord, el carrer de Sant Isidor (Can Rull), plaça del Pla de l’Amor (els Merinals), plaça del Treball (Gràcia), plaça Picasso (Espronceda-Campoamor), plaça de les Termes (les Termes), plaça de Cristóbal Ramos (Torre-romeu), avinguda de Polinyà (el Poblenou) i a la plaça de la Sardana (Covadonga).

També hi haurà novetats al Calendari d’Advent, que tindrà noves finestres. I pel que fa a l’espectacle Somriu al Nadal, de producció plenament sabadellenca, presenta nous personatges i cinc noves cançons que estaran disponibles a Spotify i a Youtube. Se’n faran més d’una cinquantena de shows en total, amb talent de quilòmetre zero. “A Sabadell som grans creadors“, apunta Farrés.

Els comerciants, com ja és tradició, també teixiran la festa del Nadal de la ciutat. Instal·laran més de 700 elements d’il·luminació, uns 12.775 metres d’enllumenat, a uns vuitanta carrers i places de la ciutat. El Nadal il·luminarà, entre d’altres,  l’avinguda de Francesc Macià i el carrer de la Indústria.

En aquesta edició, s’instal·laran tres nou rètols lluminosos amb les lletres de Sabadell. Sis en total. S’ubicaran al Racó del Campanar, a la plaça del Pi i a la plaça de la Creu de Barberà, la plaça del Mil·lenari, a la carretera de Terrassa i a la carretera de Bellaterra.

Enguany, però, no hi haurà Fira Reial, tot i que s’incorporen novetats a la cavalcada i noves finestres al calendari. “Hem incorporat elements sabadellencs”, apunta Farrés.

També es manté la Caseta del Llaminer, un photocall en què el personatge sabadellenc –i la resta de personatges del Somriu– més nadalenc es farà fotos amb tothom qui ho vulgui. Com l’edició anterior, també es podrà veure el pessebre gegant, el calendari d’advent a les 18.30 h cada dia a la façana de l’Ajuntament, la Fira de Santa Llúcia, que s’inaugurarà el 24 de novembre i fins al 22 de desembre.

La tradicional Fira d’Artesans FANSA, per segon any consecutiu serà a la plaça del Gas i no pas al passeig de la Plaça Major. Aquest canvi d’ubicació no va convèncer els artesans, creuen que estan “allunyats” del punt neuràlgic del Nadal. “És una plaça morta, tot i estar al Centre”, lamenta Mercè Vega, presidenta de FANSA. Els artesans sostenen que fa més de 25 anys que s’instal·len a Sabadell i al Passeig tenen més visibilitat. “Farem activitats i decorarem molt la plaça”.

Aposta per l’accessibilitat

Una de les sessions diàries del Somriu tindrà traducció a llengua de signes. I durant el recorregut de la Cavalcada, hi haurà trams on baixarà la intensitat de llum i so per a persones amb hipersensibilitat sensorial.

VÍDEO | Així va ser la gala de presentació de Nadal a Sabadell

Comentaris
To Top