Ciutat

Més d’una hora sense datàfons i caixers a Sabadell: “Hi ha hagut molt malestar”

Tant a Sabadell com altres ciutats del país s’informa de problemes amb la retirada de diners i pagaments digitals

Aquest dissabte s’han produït errors de funcionament en datàfons, caixers, transferències i pagaments en línia. El mal funcionament ha afectat bancs i caixes de tot l’estat espanyol i ha estat causa d’una fallada de l’empresa RedSys. Aquesta s’ocupa del processament de pagaments virtuals i és una de les principals plataformes d’ús a tot l’estat.

La situació ha generat molta confusió i problemes tant a comerços com a usuaris. Sobretot per l’hora del dia en què s’ha produït i pel moment de l’any, en plena època de Black Friday.

Els problemes també s’han notat al sector de l’alimentació com per exemple a forns de pa o a les botigues del Mercat Central. “M’han trucat de la botiga avisant que les targetes no funcionaven”, ha explicat Eva Fernández, co-gerent de Forn Centenari i presidenta de Sabadell Comerç Centre. “Imagino que ho hauran gestionat en metàl·lic perquè, per sort, nosaltres acostumem a cobrar pagaments de petites quantitats. Tot i això, és un problema greu perquè molta gent va únicament amb targeta”, ha valorat.

En el cas del Mercat les opinions de malestar eren compartides. “Ha fallat moltes parades. A alguns compradors que volien pagar on-line no els hem pogut cobrar”, ha explicat Montse Perera, treballadora de les parades Sant Martí. “El fet de no poder pagar amb targeta ha generat molt malestar, sobretot a clients que no entenien la situació”, ha afegit.

Al voltant de les 15 h de la tarda RedSys ha comunicat via X (antic Twitter) el restabliment del servei.

Comentaris
To Top