Ciutat

Llegeix les notícies més destacades de les últimes hores a Sabadell

L’escenari de sequera marca l’actualitat informativa

L’aigua és protagonista de l’actualitat informativa en les últimes hores a Sabadell. La ciutat ha entrat en un escenari de preemergència per la sequera, un pas previ al canvi de fase, previst a finals d’any.

El Govern va decretar aquest dimarts la preemergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, que aplega uns sis milions de persones, entre ells els veïns de Sabadell i la comarca del Vallès Occidental. Es tracta d’un estadi de transició entre l’actual estat d’excepcionalitat i l’estat d’emergència que permetrà intensificar algunes mesures per forçar la reducció dels consums d’aigua davant la manca de pluges que afecta tot el territori.

Sabadell, en preemergència per sequera: quanta aigua consumeix cada municipi?

Més d’un miler de veïns de Sabadell s’han vist afectats per una avaria que afecta el subministrament d’aigua a la zona de la carretera de Terrassa, al barri de Can Rull. Segons ha confirmat Aigües de Sabadell, la incidència s’ha produït aquesta matinada i encara continua oberta.

Una avaria deixa sense aigua 12 hores més d’un miler de veïns de Sabadell

Des d’aquesta setmana, Sabadell compta amb una nova residència per a gent gran. El grup aragonès Vitalia ha obert un complex residencial al barri de Covadonga amb capacitat per a 152 persones, després d’invertir-hi més d’11 milions d’euros en aquesta obertura. “Sabadell és una població que té una mancança de places residencials, i que té un gruix d’habitants que necessita disposar d’un bon servei, i alhora contribuir en el teixit socioeconòmic de la ciutat”, apunta Jordi Velasco, director territorial de Catalunya del grup Vitalia.

Obre una residència ‘prèmium’ a Sabadell

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a vint mesos de presó una conductora que va atropellar mortalment un home i va deixar-ne un altre ferit sense aturar-se a socórrer-los, en uns fets que van tenir lloc el 4 de novembre del 2016 a Sant Pau de Riu-sec, a Sabadell. El primer, conductor del vehicle, va morir a l’acte i el segon, un operari, va patir lesions que li van comportar la impossibilitat de tornar a treballar.

L’autora de l’atropellament mortal del 2016 a Sabadell no entrarà a presó

La deficient situació de Castellar del Vallès en matèria de mobilitat analitzada pel Diari la setmana passada té una segona lectura. Una paradoxa que impacta en l’habitatge i l’economia castellarenca. Contràriament al que es podria deduir, la mala connexió viària i ferroviària -és l’únic municipi de Catalunya amb més de 23.000 habitants sense tren ni autovia o autopista– no penalitza el preu dels immobles de la vila, sinó que condiciona la realitat demogràfica i el desenvolupament de l’indret.

La paradoxa de Castellar: un habitatge car tot i la mala connexió

Comentaris
To Top