Ciutat

Renfe renovarà l’ascensor de l’estació de Sabadell Sud

La companyia ferroviària inverteix més de 9 milions d’euros per adequar escales i ascensors en una desena d’estacions de Rodalies

Les queixes dels usuaris de Rodalies que passen habitualment per l’estació de Sabadell Sud s’han repetit en els últims mesos, reclamant millores en la infraestructura. Les crítiques han arribat especialment pel mal funcionament de l’ascensor, que acumula molt temps amb problemes.

Ara, Renfe ha anunciat una inversió de 9 milions d’euros en la xarxa ferroviària amb diverses actuacions en una desena de punts de Catalunya. Entre ells, hi haurà l’ascensor a l’estació de Sabadell Sud.

El pla busca adequar els equips mecànics d’elevació existents en les estacions de Rodalies de Catalunya. Així, a més de Sabadell, es beneficiaran d’aquesta inversió altres equipaments vallesans i de la resta de la infraestructura catalana. Es tracta de les estacions de Cerdanyola del Vallès (dos ascensors), les Franqueses-Granollers Nord (dues escales mecàniques), Montmeló (quatre escales mecàniques), Terrassa (sis escales mecàniques), Torre del Baró (dos ascensors), Vilanova i la Geltrú (3 ascensors), Vic (dues escales mecàniques), el Prat de Llobregat (quatre escales mecàniques) i Gelida (dos ascensors).

Amb aquesta inversió, que s’emmarca en el Pla Transformem Rodalies, de 9,2 milions d’euros, la companyia pretén millorar l’accessibilitat renovant les escales mecàniques i ascensors més antics. Actualment, ja s’està executant la renovació dels ascensors de Gelida (Alt Penedès), mentre que les actuacions de Vic i el Prat de Llobregat es troben en fase de licitació del contracte. La resta d’estacions compten ja amb el projecte constructiu finalitzat i pendent de ser licitat.

Comentaris
To Top