Diners

La Fundació Formació i Treball s’intal·la a Sabadell i crearà 250 llocs de feina

Fundació Formació i Treball / VÍCTOR CASTILLO

La Fundació Formació i Treball ha invertit 10 milions d’euros en una nau de 30.000 metres quadrats al Ripoll

La Fundació ha unificat les naus al polígon Molí de la Potassa de Sabadell / víctor castillo

La Fundació Formació i Treball ha invertit 10 milions d’euros per traslladar-se en una nau de 30.000 metres quadrats al polígon Industrial Molí de la Potassa de Sabadell, a tocar del riu Ripoll. L’empresa té previst funcionar “a ple rendiment” l’estiu del 2024 i, aleshores, aconseguir arribar als 250 llocs de treball generats per a persones en itineraris d’inserció laboral. Dedicada principalment a la gestió de roba usada, la companyia social assegura que recull selectivament el 32,5% de tot el residu tèxtil gestionat a Catalunya.

La nova instal·lació unificarà en una única planta les diferents naus de la Fundació Formació i Treball, ubicades a Sant Esteve Sesrovires, Sant Adrià de Besòs i Constantí. Preveuen augmentar en 20.000 tones anuals el volum de roba gestionada. Amb aquesta nova planta industrial, que assenyalen que és “la històrica capital tèxtil catalana”, la Fundació vol ser “el centre més gran i més avançat tecnològicament del sud d’Europa gestionat per una entitat de l’economia social i circular”.

Dins el procés de tractament tèxtil, la Fundació té l’objectiu d’avançar cap a un reciclatge de més valor afegit, aconseguint convertir les fibres del tèxtil postconsum en nova fibra. En aquest sentit, l’empresa ja disposa de la maquinària per fer la classificació del producte per al seu reciclatge en nova fibra i de la tecnologia infrarojos que permet millorar l’eficiència de la classificació segons la composició del tèxtil.

Per altra banda, la Fundació, preveu que, en el tancament de l’any 2023, disposi d’un total de 25 botigues pròpies i 7 corners en hipermercats Alcampo; i a més, com a part de la xarxa Moda Re, l’entitat proveeix roba a més de 120 botigues arreu d’Espanya.

La Fundació, nascuda el 1992, assegura que manté “l’esperit de Càritas al servei de les persones”. En 30 anys, sosté que ha atès 46.000 persones amb un model d’economia circular i ha entregat a 112.000 famílies aliments, roba o mobles domèstics.

Comentaris
To Top