Ciutat

Els veïns de Torre-Romeu s’uneixen per combatre l’incivisme

El barri de Torre-romeu, vist des de la plaça de Sant Salvador / LLUÍS FRANCO

Els veïns de Torre-Romeu estan farts de la situació que viu el barri. És per això que han creat la Plataforma Veïnal Torre Romeu per la convivència (Plavetroc), un col·lectiu per lluitar contra l’incivisme latent que pateixen als seus carrers. La nova entitat s’ha presentat aquest diumenge al matí a la plaça de Cristóbal Ramos.

La Plataforma, organitzada en format de coordinadora, compta amb la participació de l’Associació de Veïns, el Centre Cultural i la unió de diverses comunitats que habiten al barri, entre altres. Segons han explicat, ja fa temps que intenten comunicar-se amb l’Ajuntament i, malgrat haver-los presentat un informe amb reivindicacions, encara no han obtingut resposta. Els veïns demanen millores per Torre-Romeu, més atenció i seguretat als seus carrers.

Com a primera acció el col·lectiu ha aprofitat la jornada de presentació per impulsar una recollida de firmes. La intenció és conscienciar a tots els veïns del barri i fer pressió a les institucions perquè els escoltin.

“L’equip de govern és conscient del problema i es treballa en dues línies diferents per tal de reduir les afectacions dels actes incívics. D’una banda, s’introduiran canvis en la intervenció de Policia Municipal, reforçant l’atenció a les franges horàries que més trucades es registren, com és tarda-nit i a pirmera hora del matí. No obstant, tot allò que és urgent i crític es respon amb la máxima celeritat”, apunta el cinquè tinent d’alcaldessa, Adrián Hernández.

“Insistim en les campanyes de conscienciació i sensibilització ciutadana, entre elles la campanya de civisme per evitar el soroll nocturn o de recollida dels excrements dels gossos. A més, cal recordar que estem treballant en la nova ordenança de civisme que preveu noves sancions en cas d’incompliment de la normativa i que s’aprovarà properament. L’incivisme altera la convivència a la ciutat i hem de ser conscients que malgrat les accions que posem en marxa per fer-hi front, hi ha una part que és responsabilitat de les persones que protagonitzen aquests actes”, conclou el responsable polític.

Comentaris
To Top