Ciutat

Les obres del carril bici Sabadell-Terrassa duraran uns sis mesos

S’han pogut adjudicar per segona vegada amb un pressupost d’uns 601.000 euros

El carril sortirà des de la ronda de Jean Monet / VÍCTOR CASTILLO

Les obres per fer el carril bici entre Sabadell i Terrassa es s’han pogut adjudicar de nou, per segona vegada, en la Junta de Govern Local d’aquest dilluns. El procediment es va haver de repetir després que l’octubre passat la primera empresa adjudicatària va renunciar a inciar les obres al·legant l’increment dels costos materials, segons va informar l’Ajuntament. Un cop comencin, es preveu que les obres durin sis mesos i estiguin enllestides l’any que ve.

Ara, els treballs de connexió amb bici i a peu entre les dues capitals del Vallès Occidental s’han adjudicat a Asfaltos Barcino SL per uns 601.000 euros, pràcticament el mateix pressupost que en la primera adjudicació. La inversió està finançada pels fons europeus Next Generation.

El projecte es construirà a la carretera N-150, tindrà una longitud d’1,2 km i serà segregat, de manera que quedarà separat de la calçada per garantir la seguretat dels usuaris. La via ciclable es farà a la vorera sud de la carretera de Terrassa (N-150), entre la ronda de Jean Monnet i la ronda Oest, i a la vorera nord, entre la ronda Oest i el límit del terme municipal terrassenc, a l’altura dels Mossos d’Esquadra. Des d’allà, el carril que construeix Sabadell enllaçarà amb el que ja està construint la Generalitat, a Terrassa, i arribarà fins a l’avinguda de Madrid terrassenca.

A la part de Sabadell, el carril bici permetrà connectar amb el que ja hi ha a la ronda de Jean Monnet (Can Gambús). També es fa amb la intenció de facilitar l’arribada amb mobilitat sostenible a la zona de la mancomunitat, en què hi ha l’Institut Castellarnau, les seus dels Mossos d’Esquadra i el Consell Comarcal del Vallès Occidental i MercaVallès. 

Millores en la il·luminació

Les obres també contemplen incloure més llum al traçat per facilitar els desplaçaments dels ciclistes. Així, es preveu modificar i ampliar la xarxa d’enllumenat que hi ha ara i afegir una marquesina per a una parada d’autobús.

Comentaris
To Top