Ciutat

GALERIA | Les fotos que han marcat el 2023 a Sabadell

Fotos de Victor Castillo, Aina Torres i David Chao

Arribem al final de l’any 2023, que ha deixat moments icònics que hem pogut fotografiar. Les imatges serveixen per fer un recorregut i recordar alguns dels instants que han marcat l’actualitat sabadellenca dels darrers 12 mesos.

GENER: Ses Majestats enmig d’una pluja màgica

El gener del 2023 s’estrenava amb una de les nits més màgiques, especialment pels més petits. La cavalcada, Ses Majestats i el seu comici reial recorria que va durar al voltant de tres hores i va tenir un trajecte d’uns 7 km de nord a sud. Van reunir prop de 120.000 persones als carrers.

FEBRER: El Llac Center de Sabadell, irreconeixible

Un incendi va cremar a principis de febrer l’edifici en obres del Llac Center a causa una guspira accidental. S’estava reformant per convertir-se en una residència d’estudiants. No va haver-hi ferits.

MARÇ: Benvinguda multitudinària a la primavera

La festa Holi, una tradicional festivitat d’origen hindú, tornava a celebrar-se sense restriccions a l’amfiteatre del Parc Catalunya amb milers de persones que van gaudir d’un esclat de colors.

ABRIL: Festa entre les campiones

L’Astralpool Club Natació Sabadell continuava fent història en el waterpolo femení europeu amb la la seva sisena Champions League.

MAIG: Alegria absoluta

El PSC obtenia 14 regidors dels 27 representants del ple amb un 46% dels vots. Mesos més tard, va incorporar Junts per Sabadell com a soci de govern.

MAIG-JUNY: Refrescada cultural

L’estiu va arribar molt carregat culturalment. Veníem amb del maig amb un Embassa’t reeixit i vam continuar amb edicions meravelloses del Fresc Festival i de l’Observa. En el record quedarà el magnífic concert de The Tyets davant de milers de persones al Parc Catalunya.

JULIOL: Estiu, quan les obres agafen protagonisme

Els mesos d’estiu les obres es convertien en protagonistes de la ciutat: el pavelló dels Merinals, el parc de les Aigües, la Gran Via, Sallarès Deu o el Portal Sud, que s’enllestirà l’estiu de 2024.

AGOST: Sabadell, escenari de la Vuelta Ciclista

La Vuelta va arribar a Sabadell entre una gran expectació. Els principals carrers de la ciutat es van omplir d’espectadors que no es van voler perdre el pas de la ronda ciclista. L’entrada al Parc Catalunya o l’Avinguda Francesc Macià van ser zones de concentració dels aficionats.

SETEMBRE: El mes de la nostra festa major

El castell de focs, amb més de 250 quilos de pólvora, era el colofó final d’uns dies de molta vida als carrers de Sabadell. L’edició del 2023 va estar marcada per la presència del Carlos i la Natàlia d’Eufòria i amb més de 300 activitats (més que mai) per a tots els públics en 14 escenaris principals.

OCTUBRE: La indignació per la guerra Israel-Gaza

Centenars de persones es van manifestar en suport a Palestina i contra Israel, després de l’ofensiva a la franja de Gaza. En diferents concentracions, van demanar el final de les hostilitats.

NOVEMBRE: Una sequera persistent que apaga el verd

La sequera frega el seu màxim històric a Sabadell. De gener a mitjans de desembre, només ha plogut 26 dies. Els parcs de la ciutat van veient com perden el verd, en una situació d’extrema gravetat que feia anys que no es veia.

DESEMBRE: Sabadell es vesteix de Nadal

Sabadell desplega els seus encants per celebrar Nadal amb desenes d’activitats, una cinquantena de passis del ‘Somriu al Nadal’, fires i festes del Llaminer a dotze barris de la ciutat. L’any passat, el calendari d’advent va reunir al voltant de 150.000 visitants.

Comentaris
To Top