Oci i cultura

El 2024 arriba a Sabadell ple de propostes culturals

concert the tyets
Concert de The Tyets a l'Embassa't 2023 / David Chao

L’any de Sabadell com a Capital de la Cultura Catalana arriba amb força. Coincidint amb l’efemèride la ciutat s’omplirà d’activitats, espectacles i concerts, sigui als teatres o amb grans festivals. Tot un conjunt de propostes que omplirà els escenaris amb centenars d’actors i artistes, de les quals ja se’n coneixen algunes informacions. Fem un repàs de totes aquelles propostes d’oci i cultura que no et pots perdre aquest any.

La Faràndula

A La Faràndula l’any arriba carregat amb noves propostes. El protagonisme principal tornarà a ser per La Joventut, qui enguany ha començat el gener amb les representacions d’Els Pastorets i Els Pastorets infantils, els quals es poden veure fins a finals de mes. Al febrer hi haurà el retorn de La Blancaneus i els set nans, al març el d’Alexandra la Pirata i al maig estrenarà una de les novetats de la temporada, Pinocchio. Pel que fa a la resta d’espectacles, destaquen també les actuacions de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) com el ‘Festival de Valsos i Danses’ el 6-7 de gener, ‘La Passió Segons Sant Joan’ de Bach el 22 de març i ‘Porgy and Bess’ de Gershwin el 31 de maig.

blancaneus

Blancaneus va ‘aparèixer’ per últim cop a La Faràndula a finals del 2022/ VICTOR CASTILLO

En el terreny de l’òpera hi trobarem les peces de Giacomo Puccini com ‘Manon l’Escaut’ al febrer i ‘Turandot’ a l’abril. A més a més, també hi haurà espectacles com El Trencanous-interpretada pel Ballet de Kíiv-, l’estrena l”Alegria que passa’ de Dagoll Dagom i ‘El Búnquer confidencial’ de Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell.

Teatre Principal

Al Principal el 2024 comença amb una gran varietat de propostes. Al gener serà el torn de El Trio Arriaga per iniciar el Cicle de Música de Cambra (dia 12) , Música al Saló amb els sons de pianista Victor Braojos (dia 24) i el concert de Laura Andrés inaugurarà els actes de Capital de la Cultura Catalana (dia 27) . Al febrer l’Orquestra Terrassa 48 presentarà el seu ‘Amb permís de la Reina‘ (dia 9). Al març s’hi podrà veure la dansa ‘Doji‘ dels Brodas Bros (dia 9), el concert d’Albert Guinovart (dia 15), ‘Temps de romances‘ d’Anna Mora (dia 20) i ‘Teatre sense animals‘ d’Estrena Morena (dies 23 i 24).

Laura Andrés protagonitzarà el primer acte de Sabadell com a Capital de la Cultura Catalana/ David Chao

A l‘abril actuaran Anna Belmonte amb ‘Lorcura‘ (dia 5), se celebrarà l’homenatge a Llongue amb ‘Desperta’m quan sigui primavera‘ (dia 20). Al maig tindrem la primera edició dels Premis a la Dansa Catalana Tradicional (dia 4), el concert ‘La nit‘ del Trio Fortuny (dia 17), ‘Casares-Camús: Una Història d’Amor‘ (dia 24). Per acabar, al juny, Los Watts celebaran els seus 60 anys amb un concert (dia 8).

Teatre Sant Vicenç

Al Sant Vicenç l’inici d’any també ve marcat per Els Pastorets, que pujaran als escenaris fins al seu comiat anual el 21 de gener. En aquest mateix mes les funcions s’alternaran amb l’estrena de ‘Nominicidi’ (que ja es va poder veure a finals de desembre) i la Setmana del Sant Vicenç (del 22 al 28 de gener) en què el teatre s’omplirà de monòlegs, shows, tornejos i un sopar popular. De febrer a abril s’hi podrà veure ‘A cop de rock’, la seva gran obra de la temporada. I, per acabar, al maig serà el torn de ‘Qui dels 4?’.

Els Descendents

Imatge de ‘Els descendents’, una de les últimes estrenes del teatre / David Chao

L’Estruch

La temporada a l’Estruch s’allarga des del gener fins al juliol. Propostes com ‘Los jueves absurdos’, circ en família, processos de creació, assajos oberts, el festival de dansa metropolitana, l’espectacle ‘Becoming What We Might Be’, el Dia Mundial del Circ, el concert de presentació de l’Embassa’t (11 de maig) o els tallers immersius de circ ompliran de contingut i propostes els seus escenaris.

Espectacle exterior al pati de l’Estruch / D.S

Cava Urpí

La Cava Urpí inicia la temporada d’hivern-primavera de celebració, enguany celebra el seu concert número 1.000. Per això presenta una programació en la qual destaquen artistes com Mar Fayos (12 de gener), Albert Pla (26 de gener), Lluís Coloma (2 de febrer), Judit Nedderman (3 de febrer), Marina Rossell (16 de febrer), Maria del Mar Bonet (8 de març) i Manu Guix (15 de març), entre altres.

vennus cava urpi sabadell

Concert de Ven’nus durant l’anterior temporada / Victor Castillo

Durant la primera meitat de l’any, la Cava també acollirà un conjunt de tributs a músics com La Oreja de Van Gogh (19 de gener) , Queen (9 de febrer), Alejandro Sanz (23 de febrer) i Elvis Presley (14 de juny). També es vibrarà a ritme de jazz amb Jàzzics (5 d’abril), Jazzspirit (12 d’abril) i amb Èlia Bastida (23 de maig).

Els festivals: l’Embassa’t i l’Observa

Els dies 16, 17, 18 i 19 de maig l’Amfiteatre del Parc Catalunya i entorn tornaran a acollir l’Embassa’t. En aquesta edició destaquen noms com Antònia Font, Guillem Gisbert, Mushkaa i els sabadellencs Flashy Ice Cream. Sent aquests dos últims els qui, amb la DJ Anna Gisbert, seran els encarregats del concert de tancament.

observa

L’Observa es prepara per tornar a omplir l’Amfiteatre / Lluís Franco

Dies després, en la mateixa ubicació, arrancarà l’Observa. Enguany amb un cartell ben potent per celebrar la capitalitat de la cultura. És per això que hi podrem veure artistes com els sabadellencs Sergio Dalma, Albert Pla i 31 FAM, que acompanyaran a Stay Homas i Julieta, entre altres entre el 23 de maig i el 16 de juny. Pels més petits també hi haurà el Petit Embassa’t (9 de juny) amb un cartell en què destaquen El Pot Petit i la Black Music Big Band. 

Entrades

Pel que fa a les entrades, les dels teatres sabadellencs es poden comprar al web de Sabadell Cultura, les de la Cava Urpí a U i U, les de l’Embassat (amb un descompte per a menors de 30 anys) al seu web i les de l’Observa també al seu portal web.

Comentaris
To Top