Diners

PIMEC Vallès Occidental preveu un “creixement moderat”

/ CEDIDA

PIMEC Vallès Occidental analitza un creixement econòmic moderat al territori per aquest 2024 gràcies a la diversificació de l’activitat empresarial de la comarca, que afavoreix la resiliència de l’economia. Així ho ha fet en un acte celebrat avui a l’SC Trade Center de Sant Cugat en el qual la patronal ha analitzat les projeccions de l’economia internacional per a aquest 2024 i les dades econòmiques amb perspectiva territorial del Vallès Occidental.

El president de PIMEC Vallès Occidental, Xavier Pujol, ha manifestat que “aquest anàlisi econòmic ens permet tenir unes línies generals de la base sobre la qual construir el nostre treball, planificar, executar i corregir l’estratègia com a empresaris i empresàries”. En la trobada també ha participat el regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització i Energia de l’Ajuntament de Sant Cugat, Albert Salarich, que ha destacat que “aquesta jornada ens permet saber com es troben els diferents indicadors econòmics que ens ajuden a prendre decisions de cara al futur”.

El director de l’Àrea d’Economia i Empresa de la patronal, Carles Mas, ha exposat els diversos escenaris de l’economia mundial que es poden donar enguany i com aquests incidiran en l’economia espanyola i catalana. En aquest sentit, Mas ha explicat que a nivell català “es preveu un primer semestre de 2024 amb la continuïtat de la desacceleració i un creixement econòmic moderat” i ha concretat que aquest fet es pot produir perquè “el nivell de comandes s’està mantenint actualment similar al del 2023, el sector del comerç preveu mantenir la seva facturació i l’hostaleria podria arribar al nivell de la xifra de negocis de l’any 2019”. Tot i això, el director de l’Àrea d’Economia i Empresa ha manifestat que “PIMEC no és tant optimista pel segon semestre, degut a la debilitat que està mostrant el consum, la inversió i l’impacte que pot tenir la sequera en les empreses i l’ocupació”.

El teixit del Vallès Occidental

Durant l’acte s’ha analitzat en profunditat la situació econòmica del Vallès Occidental. Carles Mas ha destacat “la resiliència de l’economia del territori, gràcies a la seva diversificació, i amb una productivitat empresarial superior a la mitjana de Catalunya en moltes branques d’activitat”. Mas ha explicat que les branques d’activitat predominants són majoritàriament de l’economia tradicional i que els sectors del comerç, la metal·lúrgia i els serveis a les empreses són la base del teixit econòmic del Vallès Occidental, amb una facturació del 38,52%, l’11,98% i el 7,59% respectivament.

El director de l’Àrea d’Economia i Empresa de PIMEC també ha parlat sobre l’ocupació, concretant que un dels aspectes que afavoreixen la resiliència de l’economia de la comarca és que “el 35,8% de l’ocupació treballa en sectors estables”. Així mateix, Carles Mas ha detallat que “el 83,1% de les empreses del Vallès Occidental tenen menys de 10 treballadors i generen el 47,1% de l’ocupació, mentre que les empreses mitjanes de fins a 250 treballadors generen el 34,1%”.

Comentaris
To Top