Vallès

La ‘tractorada’ travessa Sabadell: caos a les carreteres per les protestes de la pagesia

Arran de les mobilitzacions, el Govern ha activat en alerta el pla Procicat

Tractors cap a Barcelona per l'AP-7 | ACN

Nova jornada de col·lapse a la xarxa viària catalana. Aquest dimecres, les afectacions per les mobilitzacions de la pagesia catalana han afectat també les carreteres vallesanes, al seu pas per Sabadell i altres ciutats de la comarca en el tram de la C-58. Tractors d’arreu de Catalunya van decidir dimarts iniciar una marxa lenta cap a Barcelona, on han començat a arribar a primera hora de la tarda.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, les marxes lentes han arribat al Vallès Occidental poc després del migdia, provocant llargues cues en diferents punts. La comitiva havia recorregut la C-16 fins a desviar-se per la C-58 en direcció cap a la capital catalana. Els primers tractors han enfilat pel tram entre Sant Quirze i Badia del Vallès al voltant de la una, agafant aleshores l’AP-7 per arribar fins a Barcelona per la Meridiana. El pas de la tractorada ha dificultat la circulació habitual en tot el trajecte, amb llargues cues a tot el país.

Tractors cap a Barcelona per l’AP-7 | ACN

Els pagesos han sortit a primera hora de la C-16 al seu pas per Sallent, on des de dimarts al matí tenien tallada la carretera per visibilitzar la greu crisi que pateix el sector i exigir solucions a l’administració. Han circulat encapsulats per vehicles de Mossos al davant i darrere i pel carril lent de l’autopista per deixar operativa la via. A l’altura del peatge de Sant Vicenç de Castellet, els han obert la barrera per continuar per la C-16 fins a Terrassa i agafar la C-58.

Els agricultors que tallaven l’A-2 a Ponent dimarts van decidir en assemblea sortir a les set del matí cap a la capital després de fer nit a la carretera, en una decisió similar a la que van prendre els pagesos mobilitzats a la Catalunya Central, a Girona, a Tarragona i a l’Ebre. Els de la zona del Berguedà, el Bages i el Solsonès, que tallaven la C-16, s’han unit amb els del Vallès a la C-55 i la C-58. A Girona, Tarragona i l’Ebre també han fet nit a la carretera per engegar els tractors cap a Barcelona a les set del matí.

Mapa amb les afectacions de trànsit | ACN

Els pagesos de la Catalunya Central van decidir fer nit a la C-16, la C-17 i la C-25 i sortir aquest dimecres a les nou del matí cap a la capital catalana. Els de Vic han baixat per la C-17, on al Vallès s’han unit al grup de Mollet, per entrar a Barcelona per l’avinguda Meridiana. Els de la columna del Bages han sortit de Sant Fruitós per la C-16, fins agafar la C-58, la C-33 per entrar per la Meriadana.

Evitar el cotxe

Protecció Civil ha recomanat a la ciutadania que eviti agafar el cotxe i opti per “minimitzar els desplaçaments per carretera” arran de la convocatòria de diverses marxes de tractors cap a la capital catalana. Arran de les mobilitzacions, el Govern ha activat en alerta el pla Procicat.

Comentaris
To Top