Ciutat

Les famílies del Samuntada alerten que el “nou grup bolet” evidenciarà més “les mancances del centre”

Les famílies recullen que les mancances son sobretot en seguretat i infraestructura i que afecten el projecte d’escola i al dret d’escolarització i d’inclusió

“No som sardines”, conclou l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Samuntada en un comunicat dirigit directament al Departament d’Educació. Les famílies del centre educatiu, a la Creu Alta, alcen la veu perquè asseguren que “Educació ha incomplert el compromís de mantenir un nombre màxim d’11 grups al centre”. Això després d’assabentar-se –pocs dies abans de les portes obertes– que la Generalitat obrirà un nou grup bolet a l’escola. A la carta, l’AFA lamenta que ampliar el nombre d’alumnat “evidenciarà les mancances que pateix l’escola a molts nivells”. Puntualitzen, a més, que “no rebutgem ni excloem als infants i famílies que volen venir a l’escola”, sinó que “volem que vinguin a una escola en condicions”.

Quins dèficits veuen les famílies?

Les famílies recullen que les mancances actuals son sobretot en seguretat i en infraestructura o que afecten al projecte d’escola i al dret d’escolarització i d’inclusió. Demanen una reforma integral del menjador del centre “per adequar-ne la capacitat a la realitat diària del centre, en el qual dinen cada dia prop de 200 persones amb necessitats molt diverses”. Les famílies alerten que “la manca de capacitat real de fer-hi cabre més de 60 infants” genera que els estudiants es distribueixen en tres o quatre torns de menjador, que genera que els de l’últim torn acabin dinant a les 14:30 h. “Molt més tard del que preveu per norma el decret d’organització i gestió de centres de la Generalitat de Catalunya”, es desprèn del text. Educació ha proposat ampliar el nombre de comensals al menjador i fer dos torns de 91 persones cadascun o bé que els alumnes d’infantil mengin a l’aula. Les famílies han desestimat directament la segona opció emparant-se en la normativa sanitària que estableix que el menjador ha d’estar connectat a les aules per vies cobertes i “no és el cas”.

L’AFA també insisteix en la necessitat d’instal·lar escales d’emergència i un sistema d’alarma antiincendis “per garantir la seguretat” de totes les persones que estudien o treballen a l’escola; a més de crear més rampes i un ascensor. Ara per ara, lamenten que “l’escola no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda”. Sobre l’espai exterior demanen “una coberta permanent que serveixi de refugi davant el sol i la pluja”.

Al comunicat exigeixen que el Departament d’Educació “assumeixi les seves responsabilitats i dugui a terme les millores necessàries” per poder acollir com cal el gruix nou d’alumnes que arribarà al centre.

Comentaris
To Top