Ciutat

Les notícies més destacades del dia a Sabadell

Cultura, habitatge, educació, infraestructures… Fem un repàs de l’actualitat informativa de Sabadell en l’edició del Diari d’aquest dijous.

El preu dels habitatges de lloguer va batre un nou rècord a Sabadell el quart trimestre de 2023 (entre octubre i desembre), amb 772,29 euros, mentre que el nombre de contractes signats va apuntar un altre registre igualment remarcable: des del 2010 no es signaven menys de 750 arrendaments i, en el quart trimestre de l’any passat, van ser 736.

El preu del lloguer continua pujant mentre baixa el nombre de contractes

Els Saballuts busquen reimpulsar-se aquest 2024. La colla castellera celebra un 30è aniversari ple de reptes tècnics, dates clau i, sobretot, l’objectiu de sumar noves camises verdes a l’entitat. Aproximadament, són 130 castellers i els agradaria arribar als prop de 180 amb què comptaven abans de la pandèmia.

Objectiu Saballuts: recuperar les camises perdudes

Sabadell ha passat de ser la tercera ciutat catalana de més de 5.000 habitants amb més segregació escolar a la vintena en els últims anys. Des del curs 2013-2014 fins al curs 2022-2023, el municipi ha reduït més d’un 20% la segregació, tant a primària com a secundària. Tanmateix, segons l’últim informe del Síndic de Greuges de Catalunya, la distribució de l’alumnat socioeconòmicament vulnerable en els centres de la xarxa educativa encara és desigual a Sabadell.

Sabadell, de tercera a vintena ciutat amb més segregació escolar a Catalunya

La Covid, la crisi de subministraments, els conflictes bèl·lics, la sequera i ara l’obligatorietat de retirar l’amiant. El sector empresarial encadena una nova ‘crisi’ que haurà de resoldre abans del 2032, seguint les directrius de la Unió Europea, que ha fixat per d’aquí a vuit anys –2028, als edificis públics– l’erradicació d’aquest material nociu per a la salut a edificis, empreses i construccions.

2032, l’any de l’adeu de l’amiant? “És inassumible”

Des d’aquest dimecres, la primavera astronòmica ha arribat a Sabadell. L’estació s’allargarà fins al pròxim 20 de juny, quan donarem la benvinguda a l’estiu. Tot i l’escassetat de pluges dels darrers mesos, la ciutat ja comença a mostrar algunes de les estampes característiques en ple mes de març.

FOTOS | La primavera arriba a Sabadell

Comentaris
To Top