Oci i cultura

El Principal s’omple de rialles amb ‘Teatre Sense Animals’

Un instant de la primera de les escenes que es representen a l'obra. /David Chao

L’estrena de Teatre Sense Animals ha omplert, aquest cap de setmana, de rialles i bon rotllo durant hora i mitja el Teatre Principal. Amb les entrades exhaurides per a la funció del dissabte, la de diumenge ha comptat amb prop de mitja entrada. Les set escenes representades pels quatre actors participants han anat derivant converses teòricament quotidianes fins a convertir-les en absurdes i humorístiques per la seva inversemblança.

Petites històries amb inici i final que donen dinamisme i creen la sensació d’estar veient una obra diferent a cada escena. El punt comú, el surrealisme que provoca portar situacions relativament normals fins a l’absurditat i exageració absoluta. Trobem des d’un pare que és incapaç de recordar el nom de la seva filla, segons ella és Yolanda però ell ho nega rotundament, fins a un home que considera que ha de refer la seva vida i deixar la família en caure un bolígraf gegant al menjador de casa seva.

En les escenes trobem relacions familiars, de parella, d’amics i fins i tot una entre perruquer i client. Tot això queda enllestit en la darrera història que porta a la reflexió sobre la humanitat. Amb la presència dels quatre actors i el director, Albert González, a l’escenari del Principal, una exposició d’art ajuda els protagonistes a pensar sobre l’origen dels humans i conclou amb un petit ball, sent el desenllaç idoni de l’obra. Després de la representació, els membres i actors de la companyia Estrena Morena han dut a terme un col·loqui a la primera planta del teatre.

/David Chao
Comentaris
To Top