Diners

Més d’una vintena de negocis ‘salvats’ durant el 2023

El Vapor Llonch, en una imatge d'arxiu / LL.F.

Sabadell és un dels 35 Punts Locals Reempresa que actualment hi ha a la província i el gestiona l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a de l’Ajuntament, ubicada al Vapor Llonch. En aquest marc, i en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, s’hi ofereix assessorament a qui vol vendre la seva empresa com també a les persones emprenedores disposades a donar-li continuïtat.

Els resultats de 2023 situen Sabadell com a líder d’activitat dels 35 Punts Locals. Durant any passat va realitzar 75 acompanyaments de reemprenedors/res, 35 de cedents i es va ajudar a tramitar amb èxit 27 cessions de negocis, evitant el seu tancament. En total el Punt Reempresa de Sabadell va contribuir a salvaguardar 59 llocs de treball.

L’objectiu de tot plegat és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona. Així s’evita el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat.

Segons el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, “Reempresa és un clar exemple de com la col·laboració entre administració i empreses pot donar fruits exitosos i, en aquets cas, ser la ciutat líder en aquest rànquing indica també un entorn empresarial proactiu que fomenta la sostenibilitat i el creixement econòmic i es compromet amb la preservació de llocs de treball locals”.

Per la seva part, el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, indica que “és una bona notícia per a Sabadell poder evitar el tancament de 27 empreses per manca de relleu i continuarem treballant en aquesta línia per oferir oportunitats a tothom que desitgi fer realitat el seu projecte empresarial facilitant a les persones emprenedores accedir a la propietat d’una empresa en funcionament, per fer-la créixer sense haver de passar per la fase de crear-la”.

Comentaris
To Top